1 Aralık 2021 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

‘Endişe duyuyoruz’

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yeni koronavirüs varyantı 'Omicron'un daha kolay vücuda girdiğini söyleyerek, "Virüs, şeklinde gördüğümüz gibi dışındaki vantuz yapılarında değişiklik meydana getiriyor. Değişiklik de virüsün yapışmasını artırıyor, böylece de daha kolay vücuda girebiliyor, bu da riski artırıyor, hızlı bulaşmayı sağlıyor. Hızlı bulaşmadan dolayı da endişe ediyoruz" dedi.

Faize rest

“Yüksek faize karşı olduğumu cümle alem bilir.” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de yarın da faizi savunmayacağım. İstiyorlar ki ülke batsın mahvolsun. İstiyorlar ki Türkiye 'ver eline al ekmeğini' günlerine geri dönsün.” diye konuştu.

MİT’ten operasyon
MİT'in Irak'ın kuzeyindeki operasyonuyla 2015'teki çukur eylemlerinin planlayıcılarından PKK/KCK'lı terörist Renas Ermeğan ile Nevzat Durmuş etkisiz hale getirildi.

Merkez’den müdahale
TCMB, Doğrudan Döviz Müdahalesine İlişkin Basın Duyurusu paylaştı. Açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi.

Asgari ücret maratonu
Yaklaşık 8 milyon kişinin gözü kulağı 2022'de geçerli olacak asgari ücret rakamına çevrildi. Asgari ücret görüşmelerinde ilk toplantı bugün yapılacak. 

Makas açıldı
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kasımda üretici ile market arasındaki fiyat farkının 9 kata ulaştığını bildirdi. Bayraktar, "Markette en fazla fiyat artışı patlıcanda, en fazla fiyat düşüşü ise limonda görüldü" dedi.

İrfan Can PFDK’da
Fenebahçe’nin yıldız ismi İrfan Can Kahveci, Göztepe maçının devre arasında Atakan Çankaya ile yaşadığı tartışma nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildi. İrfan Can’ın 5 ila 10 maç arası ceza alabileceği öne sürüldü.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Vatandaş 38 01.12.2021 21:04
    Bu İlhan herzamn boş yapıyor dikkate almayin
  • ŞerafettinBOZDOĞAN 01.12.2021 18:05
    Dalgamı geçiyorsun biri sıkıntı yok diyor biri var diyor aşıyı bulan aşı etkili diyor yardımcısı etkili değil diyor siz ne içiyorsunuz
  • Alperen 01.12.2021 17:32
    Omicron daha gelmedi ama bizim proflar yine endişeli. Varyant aşılı olanlarda fazla problem değil deniyor, eee endile niye