Döviz kuru onları da vurdu: TÜRKSAT'a çağrı!

TÜRKSAT'ın yeni kur üzerinden fiyatlama yapacağını duyurması sonrası yerel tv kanalları bir bir kapanmaya başladı. Sorun üzerine Anadolu Yayıncılar Derneği TÜRKSAT'a hayati bir çağrıda bulundu.

Döviz kuru onları da vurdu: TÜRKSAT'a çağrı!
Döviz kuru onları da vurdu: TÜRKSAT'a çağrı!
GİRİŞ 02.12.2021 13:47 GÜNCELLEME 02.12.2021 13:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Anadolu Yayıncılar Derneği, kur farkından dolayı zor durumda olan yerel televizyon kanallarının ayakta kalabilmesi için TÜRKSAT'a düzenlemeye gitmesi çağrısında bulundu.

İşte Anadolu Yayıncılar Derneği'nin açıklaması:

Malumunuz üzere döviz fiyatlarındaki olağanüstü yükseliş ve TÜRKSAT'IN yeni kur üzerinden fiyatlama yapacağı açıklaması, bunun yanında yeni yıl ile birlikte kur artışının yanında tekrar belirlenecek olan asgari ücret sektörün ölüm fermanının ilanı olacaktır. 

Demokrasinin ve milli iradenin teminatı  yerel uydu tv kanalları birer ikişer ekran karartmaya başladı. Sadece dün 3 yerel uydu kanalı ekranlarını kararttı. 

Yeni fiyat artışları ile zaten 35-40 civarında kalan yerel uydu televizyon kanallarının için 2022 ocak ayı yerel uydu televizyon kanalları için kapanma ve yok olma tehlikesi açıktır.  

Yaşamak için yıllardan beri talep ettiğimiz ve hiç kabul görmeyip üvey evlat muamelesi gören yerel uydu televizyon kanallarının son çırpınışlarını artık  TÜRKSAT görmeli ve çözüm üretmeliler. 

Uydu fiyatlarının makul ve ödenebilir miktarda Türk lirası cinsinden yıllık belirlenip artışların enflasyon artış oranında uygulanması. 

Her ay dolar kur artışı stresi yaşatmaktan iş yapamaz hale gelen televizyon kanalları için azda olsa nefes alma imkanı sağlanacaktır. 

Bunun yanında gazetelere sağlanan imkanlardan yerel uydu televizyon kanallarının faydalandırılması anayasa hükmü olan eşitlik prensibine uygun olacaktır. 

 Anadolu Yayıncılar Derneği

YORUMLAR 3
  • cbaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Reklamlardan başka sey görmüyoruz yerel tvlerde. Kalitesi bi okadar da düşük. Izlenilemiyor. Bi zahmet kapanın da bu kanal çöplüğünden temizlensin türksat
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklılar. Ama tilki TV ye farklı davranın. Çünkü onlar herşeyi kur üzerinden okudukları için ödemeyi de kur üzerinden yapsınlar.
    Cevapla
  • Duhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dernek haklı madem döviz savaşı var, buda TL olmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim