2 Aralık 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Giresun’da atık barajından zehir yayıldı

Giresun'da bir maden işletmesinin atık barajında sızma oldu. Çevreye yayılan zararlı atıklar üzerine inceleme başlatıldı. Valilik, işletmenin faaliyetlerini süresiz durdurdu.


Erdoğan: Artık tarihe karışacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKE Deniz Topu Kara Atışları Programı'na gönderdiği video mesajda, "Yurt dışından tedarikte karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar artık tarihe karışacaktır" dedi.


MİT’ten müthiş operasyon
MİT operasyonuyla, PKK/KCK'lı terörist Pervin Arslan ile örgütün sözde üst düzey sorumlularından Duran Kalkan'ın korumalığını yapan Emrah Adıgüzel, Türkiye'ye getirildi.

Kabine’de görev değişimi

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati atandı.


Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan faiz indirimi açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Faiz indirimi için sınırlı alanımız kaldı, bu alanı büyük ölçüde bitirdiğimizi düşünüyorum" diyerek mevcut para politikası duruşunun etkilerinin 2022 yılının ilk yarısında cc

 

NATO Genel Sekreteri’nden Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Afganistan'dan çekilme sırasında konusunda "Türkiye, ABD, İngiltere ve Norveç, Kabil Havalimanı'nın güvenliğini sağladı ve işler halde tuttu" dedi.


Watford - Chelsea maçı durdu! Oyuncular sahayı terk etti
Watford - Chelsea maçının 12. dakikasında tribünde bir taraftarın rahatsızlık yaşaması üzerine hakem maçı durdurdu. Oyuncular ise soyunma odasına gitti. Taraftar hastaneye kaldırıldıktan sonra maç kaldığı yerden devam etti.

 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Ahmet Salih 02.12.2021 22:07
    İşletme sahibine yüklü para ve hapis cezası verilmeli başkalarınada ders olur.
  • Hakkı Doğrusöyler 02.12.2021 21:11
    İşletmenin tesislerinin atık kapasitesi dolduğundan, yenisini yapmaktan sa, mevcut depolama alanını yıkarak zehirli atıkları dereye akıtmadıkları ne malum.
  • Ras 02.12.2021 20:35
    Yarın açacaklarmış işletmeyi...
  • Vatan 1 02.12.2021 19:40
    insan ve doğa katillerine kapatmak yetmez en ağır ceza verilmesi gerek, insanlarda korku yokki.
  • Akçaabatlıselçuk 02.12.2021 18:49
    günah
Daha fazla yorum görüntüle