3 Aralık 2021 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Nefes yoluyla Kovid-19'a çare

İstanbul Üniversitesi, "heparin" üzerinde yaptığı formülasyon çalışmalarının Faz-2 denemelerinde oldukça olumlu sonuçlar aldı. Dünyada ilk kez kullanıldığı belirtilen bir teknoloji sayesinde nefes yoluyla uygulanan ilacın, en geç 2022 ortaları gibi acil kullanım onayı alıp hastalara ulaşabileceği kaydedildi.

Erdoğan istedi, Zayed serbest bıraktı

İş adamı, aynı zamanda yardım gönüllüsü Mehmet Ali Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumu BAE lideri Zayed'e iletmesi sonrası, 3,5 yıl süren alıkonulma sürecinin ardından serbest bırakıldı.

Seçim barajı yüzde 7 oluyor

Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değişikliğinde son düzlüğe girildi. Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP, seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesi konusunda anlaştı.

Kavala kararına Türkiye'den tepki

Avrupa Konseyi, Osman Kavala ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararını uygulamayan Türkiye için ihlal sürecini başlatırken, Dışişleri yaptığı açıklamada, "Bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz" dedi.

Enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, kasım ayı enflasyonunun yüzde 3,51 olduğunu açıklarken, yıllık bazdaki enflasyonunun ise yüzde 21.31'e çıktığını duyurdu.

Merkez'den 1 milyar dolarlık müdahale

Merkez Bankası'nın, 2014 yılından bu yana yaptığı ilk doğrudan döviz müdahalesinin maliyeti belli oldu. Merkez Bankası'nın piyasada yaptığı işlem tutarının yaklaşık 1 milyar dolar olduğu belirtildi.

Toplam 8 gol, 3 kırmızı kart!

Serie A'nın 15. haftasında oynanan Udinese-Lazio müsabakası, son yılların en unutulmaz maçları arasına girdi. Toplam 8 golün atıldığı, 3 de kırmızı kartın çıktığı mücadele, 4-4 beraberlikle sonuçlandı.

Yorumlar 0 Yorum Var