Yılbaşı tatili 2022 ne zaman yapılacak? Yılbaşı tatili kaç gün? Hafta içi mi, hafta sonu mu...

Yılbaşı tatili 2022 hafta içi mi, hafta sonu mu? Türkiye'de ve dünyada Kovid-19 önlemleri alınarak uygulanması düşünülen etkinlikler son sürat organize ediliyor. Ailesinden uzakta yaşayıp, memleketine döneceği günü bekleyen bireyler de ufuktaki yılbaşı tatilini gözlüyor. Ayrıca, yeni yılda uygulanacak resmi tatiller ve dini bayramların da hangi güne denk düşeceği araştırılıyor. İşte, yılbaşı tatili 2022 takvimi...

Yılbaşı tatili 2022 ne zaman yapılacak? Yılbaşı tatili kaç gün? Hafta içi mi, hafta sonu mu...
Yılbaşı tatili 2022 ne zaman yapılacak? Yılbaşı tatili kaç gün? Hafta içi mi, hafta sonu mu...
GİRİŞ 17.12.2021 09:59 GÜNCELLEME 17.12.2021 09:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yılbaşı tatili 2022 için geri sayım başladı. Yeni yıla bir aydan daha az bir süre kala vatandaş seyahat planlarını düzenliyor. Uzun süredir sevdiklerini göremeyen, ailesinden ayrı kalan vatandaş da bu takvimi baz alarak bilet işlemlerini gerçekleştiriyor. Türkiye'de, bu yıl Kovid-19 önlemleri alınarak kutlanılması beklenen yılbaşı için organizasyon şirketleri harekete geçti. Öte yandan, 2022 yılında uygulanacak diğer resmi tatiller ve dini bayramların takvimi de araştırılan diğer başlıklar arasında. İşte, 2022 yılındaki tüm tatiller ve yılbaşı tatili 2022!

Yılbaşı tatili 2022 ne zaman?

Yılbaşı tatili, 1 Ocak Cumartesi gününe denk geliyor. Yani, tatil günü hafta sonu olarak kayıtlara geçmiş durumda. 31 Aralık Cuma günü de ülkemizde resmi tatil olmadığı için kamu ve özel sektörde çalışma devam edecek. 3 Ocak Pazartesi günü de tekrar işbaşı yapılacak. Cumartesi günü çalışan özel firmaların, 1 Ocak Cumartesi günü için nasıl bir uygulamaya gideceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Tatil kaç gün sürecek?

Yılbaşı tatili 2022, Türkiye'de 1 gün süreyle uygulanacak. 31 Aralık Cuma gecesi başlayan yeni yıl etkinlikleri, 1 Ocak 2022 Cumartesi günü sabaha karşı sona erecek. Cumartesi günü izninden sonra Pazar günü normal takvime dönülecek. Pazartesi günü de yurt genelinde işe geri dönülecek.

2022 yılının resmi ve dini tatilleri! Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman?

Türkiye’de ve dünya genelinde birtakım resmi ve dini tatiller uygulanmaktadır. Ülkemizde ve Müslüman ülkeler coğrafyasında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı dini tatil diye geçmektedir. Tıpkı dini bayramlar gibi takvimin belirli günleri resmi tatil olarak takvime işlenmiş durumda. İşte, 2022 yılının dini ve resmi tatilleri…

  • 1 Ocak,

  • 23 Nisan,

  • 1 Mayıs,

  • Ramazan Bayramı

  • 19 Mayıs,

  • Kurban Bayramı

  • 15 Temmuz Demokrasi Bayramı,

  • 30 Ağustos,

  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

23 Nisan hangi güne denk geliyor?

Her yeni yılın ilk resmi tatili olarak geçirilen 23 Nisan, 2022 yılında Cumartesi günü olacak. Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta resmi bayram statüsünde kutlanılan 23 Nisan, tıpkı 2022 yılbaşı gibi cumartesi gününe denk geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı hasebiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bu bayram, zamanla dünya genelinde geçerliliği olan bir güne dönüştü.

1 Mayıs hangi gün?

22 Nisan 2009 tarihli 5892 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber Türkiye’de de 1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanılmaya başlandı. 1 Mayıs, 2022 yılında Pazar gününe denk geliyor.

2022 Ramazan Bayramı ne zaman?

Türkiye’de ve Müslüman ülkeler coğrafyasında kutlanılan Ramazan Bayramı, 2022 yılının mayıs ayında kutlanılacak. Nisan ayını oruç tutarak geçirecek vatandaşlar, 2 Nisan Cumartesi gününden 1 Mayıs Pazar gününe kadar ibadet halinde olacak. 1 Mayıs Pazar günü Ramazan ayının arifesiyken; 2, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde bayram kutlanacak.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs, 2022 yılında Perşembe gününe denk geliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkıp Kurtuluş Savaşı’nı başlatması nedeniyle her yıl ülke genelinde resmi bayram olarak kutlanıyor.

2022 Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı, 2022 yılında 9 Temmuz Cumartesi, 10 Temmuz Pazar, 11 Temmuz Pazartesi ve 12 Temmuz Salı tarihlerinde kutlanacak. Tıpkı Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı da Türkiye’de ve Müslüman ülkeler arasında kutlanılıyor. Kuran-ı Kerim’in 23. Cüzünün 445 ve 451. Sayfalarındaki Saffat Suresi’nde Hazreti İbrahim’in oğlu Hazreti İsmail’i kurban edeceği sırada, Allah’ın (c.c.) Hz. İbrahim’e kurbanlık koyun gönderdiği tasvir edilir. Saffat Suresi’nin ilgili bölümleri şu şekilde:

“Biz oğluna bedel ona büyük bir kurbanlık verdik. Geriden gelecekler arasında ona iyi bir nam bıraktık. İbrahim’e selam, dedik. Biz iyileri böyle mükafatlandırırız. Çünkü o bizim mü’min kullarımızdandır.” (Saffat 37/107-111)

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

2016 yılında Türkiye’de meydana gelen hain darbe girişiminden sonra her yıl 15 Temmuz günlerinde darbe gecesi hayatını kaybeden 251 şehidimiz anılmaktadır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü 2022 yılında Cuma gününe denk geliyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos, 2022 yılında Salı gününe denk geliyor. Kurtuluş Savaşı’nın neticelenmesi ve vatanın düşman işgalinden kurtulması sebebiyle yurt genelinde kutlanılan; resmi statüde bir gündür.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

2021 yılında Cuma gününde yurt genelinde kutlanılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 2022’de Cumartesi gününe denk geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin cumhuriyet ilanı nedeniyle, her yıl 29 Ekim’de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde resmi tatil olarak geçiyor.

Sonuç olarak, Türkiye’de resmi ve dini tatillerle beraber yıl içerisinde kutlanılan veya anılan 9 önemli tarih vardır. Tıpkı 2021’de olduğu gibi 2022 yılında da bu takvim uygulanacak.

YORUMLAR 2
  • YİĞİDO 2 yıl önce Şikayet Et
    Polis, memur görünümlü amele,tatil denilen hergün iki kat daha fazla çalışıyor, zammıda öğretmenlere diğer memurlara veriyorlar çünkü onlar daha çok ağlıyor
    Cevapla
  • gercekten 2 yıl önce Şikayet Et
    kapanma olursa ne olacak evdeyiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar