Sigara fiyatlarında artış! Philip Morris grubuna zam yapıldı: İşte, 9 Aralık 2021 sigara fiyatları

Markette, büfede veya alışveriş merkezlerinde sigara almak isteyen bireyler, yeni fiyat tablosuyla karşılaştı. 9 Aralık'tan itibaren yurt genelinde geçerli olacak yeni fiyatların, 2022 yılında da geçerli olması öngörülüyor. Öte yandan, fiyat artışı bir tek Philip Morris grubunda yaşandı. İşte, 9 Aralık güncel sigara fiyatları...

Sigara fiyatlarında artış! Philip Morris grubuna zam yapıldı: İşte, 9 Aralık 2021 sigara fiyatları
Sigara fiyatlarında artış! Philip Morris grubuna zam yapıldı: İşte, 9 Aralık 2021 sigara fiyatları
GİRİŞ 09.12.2021 09:24 GÜNCELLEME 09.12.2021 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Haftalardır gündemde yer alan sigara fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı tartışmaları bugün sonuçlandı. Bir önceki fiyat artışı British American Tobacco ürünlerinde yaşanırken, bu kez Philip Morris grubunda değişim yaşandı. Kararı, Tekel Bayileri Platformu'ndan Özgür Aybaş duyururken; bugün itibariyle vatandaşa yeni fiyat listesiyle satışa başlandı. Peki, sigaraya kaç TL zam yapıldı? İşte, 9 Aralık güncel sigara fiyatları...

Philip Morris grubundaki sigaralara zam yapıldı mı?

Philip Morris grubunda yer alan tütün ürünlerine 2 Türk Lirası değerinde zam yapıldı. Tekel Bayileri Platformu'ndan Özgür Aybaş, yeni fiyatları kamuoyu ile paylaştı. Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulup kısa sürede dünya genelinde tütün ürünleri satışı yapmaya başlayan Philip Morris, Türkiye’de de sigara kullanan bireyler tarafından tercih edilenler arasında. Hafta Philip Morris sigara grubuna 5 Türk Lirası değerinde zam yapılacağı iddiaları çok konuşulmuştu. Konuya ilişkin yine Tekel Bayileri Platformu’ndan bir açıklama gelmiş, açıklamada zammın 5 TL civarında olmayacağı vurgulanmıştı. 

British American Tobacco ile Royal Tobacco’daki son durum

En az Philip Morris grubu kadar Türkiye’de geçerliliği olan diğer iki sigara firması British American Tobacco ile Royal Tobacco. Bu iki firmadan sadece Royal Tobacco’nun ürünleri kısa süre öncesinde 2 Türk Lirası kadar zam görmüştü. British American Tobacco ürünlerinde de herhangi bir değişim yaşanmadı.

Sigaraya zam yapılacak mı?

Nijerya, Kazakistan ve Vietnam’ın akabinde en ucuza sigara satılan Türkiye’de Philip Morris grubunda yer alan tütün ürünlerine 2 Türk Lirası civarında zam yapıldı. Dünya genelinde 105. sırada bulunan ülkemizde, bir paket sigara ortalama 1.38 dolara satılıyor. Bu rakam, listenin zirvesindeki Avustralya’da 25.96 dolar. Okyanusya kıtasının en büyük parçası Avustralya’yı 23.64 dolarla komşusu Yeni Zelanda takip ediyor. İlk 5’in diğer 3 ülkesi; 15.80 dolarla İrlanda, 15.08 dolarla Birleşik Krallık ve 14.72 dolarla Norveç.

YORUMLAR 1
  • MUSTAFA 2 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki asgari ücret ne kadarsa Türkiye de verilsin Burdada yapsınlar zam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi