6 Aralık 2021 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu:Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

Omicron’un en önemli semptomu
Omicron'u ilk fark eden kişi olan Dr. Angelique Coetzee, varyant ile ilgili yeni bilgiler verdi. Coetzee, Omicron’un en belirgin semptomunun boğazda kaşıntı olduğunu açıkladı. 


Van’da deprem
Van’ın Tuşba ilçesinde gece yarısı 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem, paniğe neden oldu.


Uludağ’da 14 saat mahsur kaldılar
Uludağ’da zirve tırmanışı yapmak için yola çıkan 3 amatör dağcı, yoğun sis ve fırtına nedeniyle dağda mahsur kaldı. JAK timleri tarafından 14 saat sonra bulunan dağcılar, bilinci açık olarak hastaneye kaldırıldı. 

Erdoğan'dan faiz, büyüme ve ihracat mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Zirvesi için gönderdiği mesajda, “İstihdam, üretim ve ihracat temelli yeni bir ekonomi modeliyle kalkınmayı, refahı, gelir adaletini ve sürdürülebilir büyümeyi daha iyi hayata geçireceğimize inanıyoruz” dedi.

TOKİ 29 ilde 307 arsayı açık artırmayla satacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 29 ildeki 307 arsayı açık artırmayla satışa sundu.

New York Times'tan Esed için şok iddia
Amerikan New York Times gazetesi, Suriye'deki Beşşar Esed rejimine yakın isimlerin yasa dışı uyuşturucu üretip satarak ülkeyi bir "narko-devlete" dönüştürdüklerini ileri sürdü.

 

Fenerbahçe, Rizespor'u gole boğdu!
Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe, sahasında Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup etti ve lider Trabzonspor'un 12 puan gerisinde ikinci sıraya yerleşti.
Gündemdeki önemli gelişmelerle karşınızda olduk. Sağlıklı kalın, haber7’de kalın…

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Dede 06.12.2021 19:26
    Sakası yok maske mesafeye dikkat aşı yetmez sevdilerinizi seviyorsanız dikkat edin her ayrılabilirsin ölüm var sonun da
  • metin 06.12.2021 16:56
    Sağlık çalışanlarının haklarını nasıl ödiyeceğiz bilmiyorum babam için evde bakım istemiştim. Doktor hemşire geldi muayene ettiler gittilerdi Bu gün tekrar gelip muayene ettiler sebebi ise bir haftadır hastaneye gitmemişsiniz diye kontrole gelmişler atalarının ne açık amel defterleri varmış.
  • Garip 06.12.2021 16:17
    Arkadaslar avrupada basta hollanda belcika olmak uzere cok olumler ve kalici haarlara yol acan asilari bedenimize enjekte etmemizi korku salarak yapiyorlar ayrica yalana basvurarakta bunu basariyorlar masonlara hizmet edenler.