Memurluk sınavı ne zaman? 2022 KPSS ön lisans, ortaöğretim ve lisans sınav ve başvuru tarihleri...

Kamu kurumlarındaki iş fırsatı değerlendirmek ve memur olmak isteyen birçok aday KPSS sınavlarına hazırlıklara başladı. Lisans mezunlarının katıldığı memurluk sınavı her yıl düzenlenirken ortaöğretim ve ön lisans sınavları iki yılda bir gerçekleştiriliyor. Yeni yıla kısa bir zaman kala KPSS sınav tarihleri tekrar gündeme taşındı. Peki 2022 KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınavları ne zaman? İşte 2022 ÖSYM sınav takvimi...

 Memurluk sınavı ne zaman? 2022 KPSS ön lisans, ortaöğretim ve lisans sınav ve başvuru tarihleri...
Memurluk sınavı ne zaman? 2022 KPSS ön lisans, ortaöğretim ve lisans sınav ve başvuru tarihleri...
GİRİŞ 10.12.2021 09:20 GÜNCELLEME 10.12.2021 09:20

Aldıkları eğitimleri kamu kurumlarında değerlendirmeyi amaçlayan milyonlarca aday önümüzdeki sene KPSS sınavlarına katılacak. Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak da bilinen sınavlara mezunlar ile birlikte mezuniyet şartlarını tamamlayan ancak eğitimleri devam eden öğrencilerde başvuru yapabilecek. Başvuru işlemleri ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilirken başvuru tarihlerini kaçıran öğrenciler için geç başvuru imkanı da sağlanıyor. Geç başvuru yapacak öğrencilerden ek olarak başvuru ücreti alınıyor. Devlet kadrolarında personel alımları için açılan ilanlara KPSS oturumlarından elde edilen puan türüyle başvuru yapılabilir. Geçtiğimiz sene ön lisans ve ortaöğretim (lise) sınavları düzenlenmemişti. Peki 2022 KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınavı ne zaman? İşte sınavlara ilişkin tüm detaylar...

2022 KPSS Başvuru Takvimi Yayınlandı Mı?

ÖSYM her yıl Ocak ayında yeni sınav ve başvuru takvimini yayınlıyor. Henüz 2022 yılının yeni sınav ve başvuru takvimi duyurulmadı. Ancak geçtiğimiz senelerde yayınlanan başvuru takvimiyle sınav tarihleri benzerlik gösteriyor. Sizde aşağıda bulunan 2021 yılı takvimi üzerinden sınav ve başvuru tarihlerine ilişkin bilgi sahibi olabilirsiniz.

2021 KPSS Lisans Sınav Tarihleri

KPSS lisans sınavı başvuruları ise 28 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Genel Yetenek-Genel Kültür : 1 Ağustos 2021

Eğitim Bilimleri : 1 Ağustos 2021,

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum  7 Ağustos

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum 7 Ağustos

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum 8 Ağustos

ÖABT 15 Ağustos 2021

2020 KPSS Ön Lisans

KPSS ön lisans başvuruları geçtiğimiz yıl 21 Ağustos -2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

KPSS SINAV TARİHİ (Ön Lisans) : 25 Ekim 2020

2020 KPSS Ortaöğretim

KPSS ortaöğretim sınavı başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

2022 KPSS Ortaöğretim (lise) sınavı 22 Kasım 2020'de düzenlendi.

Sınav Başvuruları Nasıl Yapılır?

KPSS sınavlarına başvurular ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştiriliyor. Aday İşlemleri Sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapan adaylar başvuru takvimini dikkate alarak başvurularını yapacaklar. Başvuru tarihleri arasında başvuru ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılır. 

KPSS Sınavlarında Kaç Soru Soruluyor?

KPSS oturumlarında girilen sınava göre soru sayıları değişkenlik gösteriyor. KPSS lisans sınavlarında KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek oturumundan 120, Eğitim Bilimlerinden 80, Alan Bilgisinden 40, ÖABT sınavında ise 75 soru soruldu. 

KPSS ön lisans sınavlarında Genel Yetenek, Genel Kültür oturumlarından toplam 120 soru, Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavından 20, DHBT-2 oturumundan 20 soru soruldu.

KPSS ortaöğretim sınavlarında Genel Yetenek, Genel Kültür oturumlarından toplam 120 soru, DHBT oturumundan 20 soru ve DHBT-2 oturumundan 20 soru soruldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı