VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğretim burs sonuç tarihi...

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik alınan burs başvurularında değerlendirme işlemlerinin sonuna gelindi. Vakıf tarafından geçtiğimiz günlerde ortaöğretim burs başvuru sonuçları ilan edilmişti. Sonuçların açıklanması için sabırsızlanan adaylar VGM burs başvuruları sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna cevap arıyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilere aylık 400 TL yardım yapılacak. İşte 2021-2022 VGM Yükseköğrenim burs başvuru sonuçları tarihi...

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğretim burs sonuç tarihi...
VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğretim burs sonuç tarihi...
GİRİŞ 10.12.2021 09:26 GÜNCELLEME 10.12.2021 09:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

VGM üniversite burs başvuru sonuçları için geri sayım başladı. Kasım ayının ilk günü başlayan başvurular ayın 15'ine kadar devam etmişti. Yapılacak değerlendirme işlemlerinin ardından burs alma hakkı elde eden adaylara Ekim-Mayıs ayları arasında ödemeleri gerçekleştirilecek. Yüz yüze eğitime başlanması ile eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için bursa başvuran öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Burs ödemeleri, öğrencilerin hesap açım işleminin ardından mümkün olan en kısa sürede ödenirken, ilk burs ödemesi Ekim ayından ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak sağlanacak. Kamu kurumlarından geri ödemesiz burs alan adaylar VGM yükseköğrenim bursundan faydalanamazken Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan kredi alan öğrenciler yararlanabilir. VGM 2021-2022 üniversite burs sonuçları için beklenen açıklama geldi. Peki VGM yükseköğrenim burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuçlar için beklenen tarih...

VGM Yükseköğrenim Burs Sonuçları İçin KYK Bekleniyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, burs yönetmeliğine göre Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) geri ödemesiz burs alan öğrenciler VGM üniversite burslarından yararlanamayacak.  VGM'nin resmi internet sayfasında " Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır" ifadesi yer alıyor.

KYK bursu almaya hak kazanan öğrenciler taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim burs başvurusu iptal edilir. Burs almaya devam eden öğrencilerin ise burs ödemeleri kesilir.

Dolayısıyla VGM burs sonuçlarının açıklanması için Gençlik ve Spor Bakanlığının, KYK burs sonuçlarını açıklanması beklenecek. KYK burs sonuçlarının bu hafta içerisinde erişime açılması beklenirken, VGM burs sonuçlarının ise Aralık ayının 2. haftasında öğrencilerle paylaşılması öngörülüyor.

2021-2022 VGM Burs Ödemeleri Ne Kadar?

Yeni yıl ile birlikte birçok vakıf öğrencilere verdiği burs ücretlerinde artış yaptı. Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada ortaöğrenim eğitim miktarının aylık 100 TL, Yükseköğrenim (üniversite) burs miktarının 400 TL, yabancı uyruklu öğrencilerin alacağı burs miktarının ise 600 TL olacağını açıkladı.

İhtiyaç sahibi öğrenciler için yükseköğrenim burs ödemeleri bir yılda toplam 8 ay boyunca gerçekleştirilecek. Öğrenciler Ekim-Haziran ayları arasında burs ödemelerini alabilecek. Ortaöğretim bursu ise toplam 9 ay boyunca yapılacak. 

Dikkat Vakıflar Burs Ödemeniz Kesilebilir!

Öğrencilerin Vakıflar Genel Müdürlüğü burs ödemelerinden yararlanabilmeleri için yerine getirmeleri gereken bazı şartlar mevcuttur. Bir üst sınıfa geçemeyen adaylar, herhangi bir suçtan dolayı 6 ay ve daha uzun süreli ceza alanlar, eğitim aldıkları üniversitelerden uzaklaştırma cezası alanlar, kayıtlarını donduranlar, başvuru esnasında veya sonrasında gerçeğe aykırı belge ve bilgi veren öğrencilerin burs ödemeleri kesilir.

VGM Yükseköğrenim bursundan T.C. vatandaşı olmayan, polis ve askeri okul öğrencileri, eğitim sürelerini uzatan öğrenciler yararlanamazlar. Başvuru değerlendirme sırasında öğrencilerden talep edilen belgelerin belirlenen tarihlerde kuruma ulaştırılmaması durumunda burs başvurusu iptal edilir.

Başvuru Sonuçları İnternet Üzerinden İlan Edilecek!

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru sonuçları vgm.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek. Sonuçlar açıklandığında başvuru yapan adaylar T.C. kimlik numarası, ad, soy ad, doğum tarihi ve baba adı ile birlikte VGM Yükseköğrenim burs sonuçlarını sorgulayabilir. Sizde buradan direkt olarak sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz. 

YORUMLAR 2
  • Çıkmadı ki 2 yıl önce Şikayet Et
    2 yıldır ortaöğrenim bursu çıkmıyor 3 çocuk var 1 okuyor ikisi seneye başlayacak tek çalışanım ama çıkmıyor bunun bir kriteri olmalı kime göre neye göre belirleniyor? vakıf diyoruz ama hayırlısı bir daha başvuru yapmayı düşünmüyorum çıkmıyor.
    Cevapla
  • Ersan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam arastirilmiyor zengin çocukları aliyor bu bursları ve garibanın çocuğu yine havasını aliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün