Halk TV sunucusu Özlem Gürses, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "aday olamazsın" diyenler için "Alevi olduğun için aday olamazsın demeye getiriyorlar" yorumuyla açıkça bir provokasyona imza attı.

Gürses, CHP'nin "Büyük Yalan" stratejisinin mimarı Sedef Kabaş'ın YouTube kanalında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirdi.

Gürses'in her seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında mağlup olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden bugüne kadar aday olarak ortaya çıkmadığını ve şimdi gelinen noktayı provokatif bir şekilde değerlendirdiği sözleri akıl ve mantık sınırlarını zorladı.

"KEMAL BEYİ'N KENDİSİNİ İÇİNE SOKTUĞU BİR ÇIKMAZ VAR"

Kılıçdaroğlu'na yapılan, "Ana muhalefetin genel başkanı olarak cumhurbaşkanı adayı olmalısın" çağrılarını değerlendiren Özlem Gürses şu ifadeleri kullandı;

Kemal Kılıçdaroğluna, 'aday ol, aday olamazsın' diye niye söylüyorlar? Birincisi bugüne kadar bu cesareti göstermediğinin altını çizmeye çalışıyorlar. 'Aday olursan bak nasıl kaybedeceksin, hep birlikte göreceğiz' demeye çalışıyorlar. Burada Kemal beyin, geçmişte alamadığı siyasi kararların, kendisini içine soktuğu bir çıkmaz var. Bunu kabul edelim.

'KEMAL BEY EĞER KARARLIYSA...'

Üstü kapalı şekilde Kılıçdaroğlu'na 'aday olmamalı' imasında bulunan Gürses, "Kemal beyin, siyasetten ve CHP Genel Başkanlığı'ndan tek bir çıkış planı var. O da cumhurbaşkanı adayı olmak. Bunu kendi yaptı, kendi kararıydı. Kemal bey eğer kararlıysa ve bu yolda yürüyecekse hem Türkiye siyasetini hem kendi siyasi kariyerini çok ciddi bir riske atacak.

'ALEVİLİK' PROVOKASYONU!

Kemal beye 'aday olamazsın' diyenlerin de imasında bir de şu var. 'Alevi olduğun için aday olamazsın demeye getiriyorlar. Hale bak, biz 2021 yılında neyi konuşuyoruz. Eğer ima buysa, bu çok ayıp.

Yorumlar 172 Yorum Var
  • Kervan 12.12.2021 12:03
    "Alevi olduğu için " kimsenin aklına gelmezdi, ne içtin sen apla. CHP genel başkanı olabilen herşey olabilir lakin seçimle, CHP delegelerine yaptôığı gibi, seçmenin tamamını kendisi yerleştirmediği için o biraz zor işte.
  • Cumali 10.12.2021 13:52
    Allah yoktur diyen bir partinin kurucusunun peşinden gidenlerde ondandır, alevilerde zaten dine düşman olmuş ikdidar olsalar sünnileri parçalarlar camileri kapatıp ahır yaparlar tarih tekerrür eder bunu alevilerden gördük daha önce ordu alevilerin elindeydi yargı eğitim hepsi onlardandı dini yok etmek için var güçleri ile çalıştılar olmadı pkk ile iş içindeler şuan..
  • önder 09.12.2021 16:19
    binnaz şırınga
  • esven 09.12.2021 16:03
    Yazıklar olsun size be , sizler in alevileri tanımadığınız ne kadar da belli. Pişmiş kelle gibi sırıtacağınıza birazda aleviliğin ne olduğunu öğrenmeye çalışın.
  • Fatih 09.12.2021 01:46
    Evet Alevi olduğu için oy vermeyeceğim, çünkü ben Sünni Müslümanım elhamdulillah
Daha fazla yorum görüntüle