9 Aralık 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN


Omicron varyantıyla ilgili bir iyi bir kötü haber
Omicron varyantını tespit eden Güney Afrikalı Dr. Angelique Coetzee, bir iyi bir de kötü haber verdi. Doktorun açıklamasına göre; Omicron, Delta varyantından daha bulaşıcı ancak semptomları daha hafif. Coetzee bu durumu, "Bu varyanta yakalanan kişiler 5 gün yatıyor sonra hızlı bir şekilde iyileşiyor" sözleriyle anlattı. 


Yeni MTV oranları belli oldu
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) Değerlendirme Oranını yüzde 36,2'den yüzde 25'e indiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı.


Asgari ücrette ilk rakamlar geldi
Asgari ücret tespiti için yapılan 3. toplantı sona erdi. Bir anlaşmanın çıkmadığı toplantı sonrası ilk rakamlar açıklandı. Çalışma Genel Müdürü, TİSK'in 3100 TL teklif ettiğini belirtirken TİSK ise bu rakamı yalanlayarak "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi. TÜRK-İŞ ise 3900 TL istediğini açıkladı.


Ukrayna Dışişleri Bakanı’ndan Rusya’ya sert mesaj
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Donbas'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde çok sayıda Rus askerinin öleceğini söyledi.


Yeni Zelanda’da ömür boyu sigara yasağı
Yeni Zelanda, 2025 yılına kadar tüm ülkeyi sigarasız hale getirmek için yaptığı program kapsamında, 14 yaş ve altındaki kişilere sigara satışının ömür boyu yasaklandığını açıkladı.


Beşiktaş'ta Sergen Yalçın istifa etti!
Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, yönetime istifasını sundu ve görevini bıraktı. Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki Yönetim Kurulu, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifasını kabul etti.


Rıdvan Dilmen seçimde kime oy vereceğini açıkladı
Ünlü spor yorumcu Rıdvan Dilmen, katıldığı televizyon programında, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu kime atacağını söyledi. Dilmen, "Siyasete devam ettiği sürece oyumu Erdoğan'a atacağım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Hasan 09.12.2021 19:47
    Sadece sıvı yağmı, herşeyin fiyatı çıldırdı
  • ne anlamalıyız 09.12.2021 16:48
    inşallah korona bitiyor.