Evlat nöbeti tutan annelerden HDP’ye sürpriz eylem

Hakkari’de evlat nöbeti tutan anneler iki haftada bir yaptıkları eylemi HDP tarafından çalınan yüksek sesli müzik nedeniyle parti binasından uzak bir noktada yaparken, bu kez sürpriz bir şekilde eylemlerini HDP binası önünde gerçekleştirdi.

GİRİŞ 16.12.2021 13:43 GÜNCELLEME 16.12.2021 14:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hakkari’de iki haftada bir cuma günleri HDP binası önünde eylem yapan aileler, HDP tarafından çalınan yüksek sesli müzik nedeniyle açıklamalarını uzak bir noktada yapmak zorunda kalıyordu.

Eylemin 23'üncü haftasında program değişikliği yapan aileler, perşembe günü HDP binası önüne geldi. HDP’nin eylemden haberi olmaması nedeniyle müziğin açılmadığı bina önünde slogan atan aileler, basın açıklaması yaptı.

Ellerinde pankart, döviz ve çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, 'Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde sloganlar attılar.

Dağa kaçırılan çocuklarını HDP’den isteyen aileler adına konuşan Leyla Çiftçi, “Bizler buradan yılmadan, yıkılmadan tüm Türkiye’ye haykırıyoruz. Çocuklarımızı bulana kadar buradayız. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. HDP ve PKK kaybedecek, anneler kazanacak" dedi.

Terör mağduru aileler daha sonra sessizce dağıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP bin önünde nöbete başlayalım kemal bey evlatlarımızı hemen getirebilir
    Cevapla
  • samimi 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlarin cocuklari avrupada yuzme havuzlu villalarda yasiyor.
    Cevapla
  • Ali Hakyemez 2 yıl önce Şikayet Et
    Kürt halkı uyansın muhalif partilerden Bir kere sizi ziyaret eden var mı Yok bu Kürt sorunu değil tamamıyle Ermeni sorunu
    Cevapla
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    sehit analarından helallik aldınızmı hdp ye oy verdiğiniz için pişmanlık varmı ne zamanki hdp mecliste olmaz o zaman samimiyetinize inanırız
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Cenâb-ı Hak yardımcınız olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı