16 Aralık 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

 

Asgari ücret belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı asgari ücret rakamını açıkladı. Asgari ücretin en alt rakamının 4 bin 250 lira olacağını açıklayan Erdoğan, işveren için ise asgari ücretten alınan gelir ve damga vergilerinin kaldırıldığını açıkladı. 

Omicron’dan bir iyi bir de kötü haber

İzmir’de 5 Covid vakasında görülen Omicron varyantı ile ilgili bilgi veren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “İyimser tahminle baktığımızda, bu evcilleşmeye dönen bir virüs olabilir. Kötümser tahminle ise bir değişimle birlikte sahip olduğu iyi özellikleri kaybederek tekrar kötü özellikler kazanan başka bir varyant forumuna dönebilir” dedi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faizi 100 baz puan indirerek yüzde 14'e çekti. Merkez'in faiz indirimi sonrası dolar ve altında yeni rekor geldi.

BDDK’dan kredi talimatı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi, bankalardan çekilen kredilerin amacına aykırı işlemlere kullanılmasına yönelik gerekli kontrollerin sağlanması için talimat verdi.

Aşı takvimi değişti

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Omicron varyantına karşı tedbir olarak hatırlatma dozu süresinin 3 aya indirildiğini duyurdu. 

İstanbul’a yılın ilk karı düştü

İstanbul’da sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Meteoroloji, kar yağışının pazartesi günü etkisini artıracağı tahmininde bulundu. 

Dev derbinin hakemi açıklandı!

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanacak Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Yalan 16.12.2021 23:52
    Tamamen yalan, sadece korku pompalıyorlar. Bakın keyfinize....
  • Aşık dermani 16.12.2021 21:17
    Dünyayı hastalıkla dizayn etmeye çalışıyorlar hastalık bence dünyanın düzenini değiştirmek için kullanılan bir araç delta bitti omirgon başladı hepside yalan istedikleri olana kadar bu işi surdurecekler
  • Rambo 16.12.2021 20:50
    Allahın dünyasinda Allah in dediği olur dünya bir oldu bir virüsü tanımlıyamadi işte insan bu noktada ne kadar aciz zavalli olduğunu belki aynanın karşısına çıkıp kendine sormali