İçişleri Bakanı Soylu, Macaristan’da Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türk Şehitliği’ni ziyaret etti.

GİRİŞ 17.12.2021 12:26 GÜNCELLEME 17.12.2021 14:16

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. 

BUDAPEŞTE TÜRK ŞEHİTLİĞİ 

I. Dünya Savaşı sırasında Galiçya cephesinde 1916-1917 yıllarında Alman Güney Ordusu’na bağlı olarak görev yapan 15. Türk Kolordusu çok sayıda şehit vermiştir. Galiçya cephesinin yanı sıra Macaristan’ın çeşitli bölgelerinde şehit düşen askerlerimizden bazılarının naaşları, 1926 yılında kurulan Budapeşte Türk Şehitliği’ne nakledilmiştir.

Budapeşte Türk Şehitliği’nde 11’i meçhul asker olmak üzere 480 şehidimiz bulunmaktadır. Şehitliğin toplam alanı 4598 m2 olup, şehit mezarlarının bulunduğu bölüm 1718 m2’lik bir alanı kapsamaktadır.

Budapeşte Kent Mezarlığı (Uj Köztemenö, X. Kerület, Kozma utca) içinde duvarla çevrili ayrı bir bölüm olan ve ortasında ay-yıldızlı Galiçya Şehitleri Anıtı yer alan Şehitliğimizin girişinde bir plaket yer almakta ve göndere Türk Bayrağı çekilmektedir.

Her yıl, 18 Mart Şehitler Günü’nde tarafımızdan, 1 Kasım “Ölüler Günü”nde ise Macar tarafınca programlı anma törenleri düzenlenmektedir.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti