Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akşam yaptığı açıklamalar sonrası döviz ve altında yaşanan büyük düşüşle ilgili ekonomistlerden olumlu değerlendirmeler gelirken bu düşüşü Halk TV'de değerlendiren Merkez Bankası eski başkanı ve İYİ  Parti milletvekili Durmuş Yılmaz ise tam tersini söyledi. 

Piyasalardaki  olumlu havayı dağıtma gayretine soyunan  Durmuş Yılmaz, "Bu bir alım fırsatıdır. Bundan önceki müdahaleler nasıl alım fırsatı yarattıysa, bu iş yarın sabah kaldığı yerden devam edecek" dedi.

TV ekranlarında canlı yayınlara katılan birçok ekonomist ise piyasada oluşmaya başlayan olumlu havanın bu tür provakif açıklamalar yüzünden zarar göreceğine dikkat çekti.  

BDDK: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

BDDK'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler olduğunun gözlendiği belirtildi.

Söz konusu kişilerle ilgili gerekli incelemeler yapılarak haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı vurgulanan paylaşımda, "Kurumumuz bu ve benzeri girişimleri yakından takip etmektedir." denildi.

RESMİ GAZETE PAYLAŞIMI TUTMADI

İYİ Partili Durmuş Yılmaz Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, "Ben, sizleri bugün cuma dolayısıyla gece saat 12.00'den sonra teyakkuza davet ediyorum, Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum; Bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk lirasının üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz. 12.00'den sonra Resmi Gazete'yi takip edin diyorum ve herkese iyi hafta sonları diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Resmi Gazete'nin yayınlanmasının ardından, spekülasyon yaptığı ortaya çıkan Yılmaz, özür dilemişti.

 

Yorumlar 381 Yorum Var
  • Seza 23.12.2021 11:29
    Ne oldu paşinyan durmuş
  • 60000 23.12.2021 00:47
    Bu insanların devletinin milletinin seviyorlar bunlar sadece Avrupalı amarakilisı söz de türk
  • aynen 22.12.2021 16:34
    Resmen dolarin dusmesini istemiyorlar yaziklar olsun size bu halka nekadar garezmisiniz nasil aday oluyorsunuz
  • Hüseyin Özer 21.12.2021 14:11
    Sayın ! vekil ne zaman milletin vekili olmayı aklınıza getirip beyan verceksiniz ?!
  • Hakikat 21.12.2021 13:14
    Ne o la cokmu zarar ettin
Daha fazla yorum görüntüle