RTÜK Başkanı Şahin'den cevap: Defalarca uyardık, vazgeçmiyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK üyesi İlhan Taşcı'nın iddialarına sert tepki gösterdi. Şahin, 'Kişi çalıştığı Kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur.'' dedi.

RTÜK Başkanı Şahin'den cevap: Defalarca uyardık, vazgeçmiyor
RTÜK Başkanı Şahin'den cevap: Defalarca uyardık, vazgeçmiyor
GİRİŞ 24.12.2021 20:50 GÜNCELLEME 24.12.2021 21:01
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyesi üyesi İlhan Taşcı'nın iddialarına cevap verdi.

Şahin, Kurul üyesi İlhan Taşçı'nın kendisi ve RTÜK üyelerine yönelik iddialarıyla ilgili idari ve adli anlamda işlem yapılacağını duyurdu.

'DEFALARCA UYARDIK! VAZGEÇMİYOR'

İdari ve adli olarak gereğinin yapılacağını belirten Şahin, ''Kişi çalıştığı Kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur? Medyada ayrımcılık yapmaması,verileri çarpıtmaması için kendisini defalarca uyardık, vazgeçmiyor. Hezeyanları kabul edilemez. Şahsım ve Kurum çalışanlarımıza yönelik bu iftiraları için idari ve adli anlamda gereği yapılacaktır.'' ifadelerini kullandı.



TAŞÇI NE DEMİŞTİ?

Yayıncı kuruluşlar; ya iktidarı övmeleriyle bilinen veya kendini iktidara yakın konumlandıran ve iktidar lehine yayın yapan haber kanalları. Bu bir yıl içinde RTÜK, bu kanallar ile ilgili bir tek ceza dahi vermedi. Bu kanallar ile ilgili RTÜK’ün üst kurul toplantısına bir tek rapor bile getirilmedi. Ceza verilmesini bırakınız, bir tek rapor bile değerlendirilmedi.



Bu tablo RTÜK’teki adaletsizliğin, liyakatsizliğin, keyfiliğin, görevi kötüye kullanmanın ve ayrımcılığın tablosudur. İnsan en azından nazar boncuğu niyetine bir ceza verir. Bunların tamamı yaptırım gerektiren yayınlar yapan kanallar. Bu kanalların koruyucusu, hamisi, temsilcisi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’dir.

'800 PERSONEL VAR, SADECE 4 KANALI İZLİYOR'

RTÜK’te 800 personel var. RTÜK sadece dört kanalı izliyor, mimlenmiş dört kanal var. FOX TV, HALK TV, KRT, TELE 1. Yani neredeyse 800 personelin tek görevi bu 4 kanalı izlemekmiş gibi. Her bir kanalı izlemekle görevli 200 personel var gibi ironik bir tabloyla karşı karşıyayız. Çünkü öbür taraftaki kanalları izleyen kimse yok. RTÜK Başkanı hiçbir şekilde, iktidar lehine yayın yapanlar kanallar lehine, şikayetleri görmezden geliyor.

YORUMLAR 76
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem yalan söylüyor. O zaman gerçek bilgileri söyleyinde bizde ayrım olmadığını anlasak.
    Cevapla
  • Davut ŞAHİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Döviz düşünce yüzleri asılanlar, yaa nasıl olur gibi şaşırma cümleleri......... sanki Yunanistan dan yayın yapıyorlar.
    Cevapla
  • WizyonTele 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Söze Ne denir. Bütün dünya da düzen aynı düzülen aynı. Yalan Söyleyen tarih utansın.
    Cevapla
  • Maskesiz ay 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlara kim aykırı davranıyorsa Adalet herkese eşit olmalı cezası verilmeli ve bazı kanallar millet düşmanı GB davranıyorsa kapatın gitsin
    Cevapla
  • neco 2 yıl önce Şikayet Et
    sizin kanallarda adam gibi yayın yapsın darbukacı şaklaban hakaretler ederken sırıtıyordunuz kanal değil fitne yuvası 4 kanal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı