Tokat’ta, Afrikalıların düğün konvoyunda otomobillerin camlarından sarkarak dolaşması görenleri şaşırttı.
Afrika’nın Çad ülkesinde yaşayan Halime Saleh ile Mahamat Hassouba, Tokat'ta dünyaevine girdi. Yeğenleri Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde okuyan çift düğünlerini kentte yaptı. Afrikalı çiftin düğün konvoyu ise görenleri şaşırttı. Yöresel kıyafetleri ile otomobillerin camlarından dışarı sarkarak tur atan Afrikalıların o anları cep telefonu kameralarına yansıdı. Konvoyun ardından bir otelde düzenlenen düğün merasimine yabancı öğrencilerin yanı sıra Türk misafirleri de katıldı. Yöresel müzikleri eşliğinde eğlenen Afrikalılar, Tokat’ta unutulmaz bir gece yaşadı. Mahamat Hassouba, Çad kültürünü Türkiye’ye tanıtmak için Tokat’ta düğün yaptıklarını kaydetti.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Hakan 03.01.2022 12:53
    Çad kültüründe de arabanın camından çıkma var mıymış?! :) Yoksa bizim buradaki aykırı tiplerden mi görmüşler almışlar bu kötü alışkanlığı. Hayrlı olsun, mutluluklar. Fakat malum olduğu üzere yollar trafik kimsenin tarlası, evinin arka bahçesi değil, hiçbir ülke vatandaşına bu şekilde tehlikeli vaziyette bulunmalarına müsaade etmemelidir. Kaldı ki sadece tehlikeli değil aynı zamanda mantık ile bağdaşmayan bir hareket olduğu için bizi mantık ile hareket edenlere karşı gülünç duruma da düşüren bir olay.
  • Kultir 03.01.2022 12:22
    Sizin kültürünuzu yerim 100 yil geriden geliyorsun. Cok zor bu ulkelerin gelismesi. Egitim sart.
  • abbas 03.01.2022 11:49
    Allah mübarek etsin, çok sevindik, afrikalı müslümanlar bizim canımız dır.
  • dayı 03.01.2022 11:45
    Ülkemizin sınırlarını derhal 2 katına çıkarmamız lazım. Ümmet Türkiyede toplanıyor ama yerimiz dar. Ha bu esnada gereken trafik cezasıda verilsin bunlara olmaz öyle şey.
  • Kırıkkale 03.01.2022 11:02
    Arkadaş niye ön yargılısın çad,lı bir öğrenci burada üniversite okuyormuş düğünü burada yapmak istemiş bu kötü bişeymi
Daha fazla yorum görüntüle