Sivas’ta son 1 yıl içerisinde yasaklı ırk köpek besleyen ve gezdiren 23 kişiye toplamda 194 bin 711 lira para cezası uygulandı. Sivas Valiliği 2019 yılında yayınladığı genelge ile Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino ve Fila Brasilerio cinsi köpek besleyenlere 7 bin 802 lira para cezası verileceğini duyurmuştu. Genelgenin yayınlanması ile beslenmesi yasaklanan bu köpek ırklarına karşı denetimler sıklaştırıldı. Son günlerde Sivas’ın da bulunduğu çeşitli illerde yasaklı ırk köpek besleyen vatandaşlar cezadan korkarak köpekleri sokağa salmaya başladı. Sivas’ta son 1 yıl içerisinde ise yasaklı ırk besleyen 23 kişi hakkında işlem yapıldı. Şahıslara yasaklı ırk köpek besleme, ağızlıksız gezdirme gibi çeşitli suçlardan toplam 194 bin 711 lira para cezası uygulandı.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Kenan 05.01.2022 14:30
    Bizim avrupadan farkimiz nedir bilmek istermisiniz? Biz zerre kadar sonucunu düsünmeden bir köpek aliriz ve zorlaninca ya salariz yada bir barinaga veririz. Almanyada alinan her köpegin derisinin altina cip yerlestirilir ve her belediye bu cipi disaridan bir cihazla okutabilir. Yani köpek evden kacip baska bir baska kasabaya veya bir ile dahi gitse oranin belediyesi bu cipi köpege temas etmeden okutur sahibini ve hangi belediyede kayitli oldugunu ismini ve adresini bilir. Bu sebepten kimse almanyada köpegini sokaga salamaz. Köpeklere sigorta yaptirilma zorunlugu vardir. Bizde ne var tam bir cehalet.
  • MURAT BAŞ 05.01.2022 14:27
    ceza kesmek önemli ama yeterli değil...cezayı tahsil edip suçlunun canını yakmak önemli.kesilen cezalar ödenmiyor.hele hele birde af kapsamında taksitlendiriliyor ve yine ödenmeden uzun yıllar tahsil edilemiyor.
  • Hasan 05.01.2022 14:24
    Köpek bu ne yapacağı belli mi olur, eve alınması da son derece sakıncalı. Geçmişte evin bebeğini parçalayan nice uysal köpekler gördük. Köpek, kıskanır saldırır, rüya görür uykuda saldırır, aç kalır saldırır, yemeğini alacan zanneder saldırır. Kedi biraz daha insana uzaktır ,muhatap olmaz, bir de küçük olduğundan gücü yetmez. Batı insanı hem istikrarlı hem de yasalara saygılı, bizdeki gibi bastırıp parayı köpeği alıp sonrada hevesi geçince sokağa atmıyor. Onlarda kural var ,cezası da adamı öttürür. Ben bizde ne pandemi yasaklarında ne de bu hayvan ,avlama ve besleme cezalarında ödeyenini duymadım. DEVLET AÇIKLAR MI ACABA.
  • Serdar 05.01.2022 14:16
    Zavallı hayvan ,korkuyor işte . Onları bu hale getirenlere lanet olsun. Bütün kabahat sahibi olacak o şizofrenlerde, ruh hastası sapıklar.
  • misafir 05.01.2022 13:42
    zavallı kücük asiye cocuk ameliyat üstüne ameliyat oluyor.daha hala hayvan haklarından bahsedenler var.
Daha fazla yorum görüntüle