FETÖ harekete geçti: Para verin yoksa sizi polise ihbar ederiz

FETÖ'nün esnaftan zorla para topladığı tespit edildi. Geçmişte örgüt toplantılarına katılan esnafların kapısını çalan finans sorumluları, aylık 10 bin TL istiyor. Para vermek istemeyenler "polise ihbar ederiz" diye tehdit ediliyor.

FETÖ harekete geçti: Para verin yoksa sizi polise ihbar ederiz
FETÖ harekete geçti: Para verin yoksa sizi polise ihbar ederiz
GİRİŞ 06.01.2022 08:36 GÜNCELLEME 06.01.2022 08:41
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Maddi kaynak bulmakta zorluk çeken FETÖ'nün, Türkiye'deki esnafı tehdit ederek para topladığı, örgütün Avrupa imamı Abdullah Aymaz gibi tepe yöneticilerinin de düzenledikleri online toplantılarda maddi yardımların artırılması için çağrı yaptığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün finans yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 28 Aralık 2021'de 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. MİT ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordineli çalışmalarında, örgütün finans yapılanması deşifre edildi.

"TÜRKİYE'DEKİ MENSUPLARIMIZ BİZİM İÇİN KÜLFET"

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD, Almanya ve diğer ülkelerde rahat içinde yaşamlarını sürdüren yönetici kadronun, Türkiye'de kalan örgüt mensuplarına yapılan yardımları "getirisi olmayan bir külfet olarak" gördükleri, bu nedenle de Türkiye'deki mensuplarını yurt içinden para bulmaya zorladıkları öğrenildi.

Abdullah Aymaz

TEHDİTLE PARA TOPLUYORLAR

Örgütün finans sorumlusunun, bu çerçevede, geçmişte örgüt toplantılarına katılan esnaflara giderek, aylık 10 bin TL civarında himmet adı altında para talep ettiği, vermek istemeyen esnafları, geçmişteki örgüt ilişkilerini hatırlatarak tehdit ettiği belirlendi.

Finans sorumlusunun, topladığı paraları kimi zaman AVM, park ve cami avlularında yaptığı buluşmalarda, kimi zaman da ATM'ler üzerinden kartsız işlem yöntemiyle örgüt üyelerine verdiği tespit edildi. Para alan sınırlı sayıdaki örgüt mensuplarının genellikle yapılan yardımın yetersizliğinden şikayet ettiği belirtildi.

ZOOM'DAN ÇAĞRI

Örgütün sözde üst yönetiminin toplanan para miktarının arttırılması için telaş içerisinde olduğu, bu kapsamda özellikle Zoom programı üzerinden geniş katılımlı online toplantılar düzenlendiği ifade edildi. Örgütün sözde Avrupa imamı Abdullah Aymaz gibi yöneticilerin bu toplantılara katılarak yardımların arttırılması için çağrıda bulunduğu öğrenildi. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir toplantıda, katılımcıların, toplanan paraların arttırılması çağrısı yapan Aymaz'a tepki gösterdikleri ve "örgütün para babalarının ellerini ceplerine atması" gerektiğini önerdikleri belirtildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 29
  • Reisx 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri bildiği gibi yapsın. Vatansız topraksız gavur ellerinde geberip gideceksiniz. Bir dikili taşınız dahi olmayacak. Bu ülkeye verdiğiniz zararı misli misli ahirette ödeyeceksiniz.
    Cevapla
  • msf 2 yıl önce Şikayet Et
    Vurun bunların kelelerini bu ülke rahat etsin
    Cevapla
  • Ali Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurt içinde kendilerini saklayıp ilk fırsatta yurt dışına kaçmak isteyenler her an yakalanma korkusu içinde. Yurt dışındakilerin büyük çoğunluğu rahat içinde. Hem gittikleri ülkeden hemde örgütten yardım alıyorlar. Tabii bunlar büyük başlar.Örgüt vermeyince konuşma ve ele verme baskıları yapılıyor. AMMAAAAA bunlar için en acısı vatanı ve sevdiklerini görememek oluyor. Sevdikleri dostları ile aynı mezarlıkta yan yana yatma durumunu da onların kendilerine sormak lazım. Çan sesleri altında uyumak.
    Cevapla
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu mendeburlara sakın korkup beş kuruş vermeyin Korkmayın ve hemen adli mercilere şikayette bulunun. ama bu hainlere asla beş kuruş vermeyin . korkarda verirseniz işte o zaman suçlu olursunuz.
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bahane edecek olan marketlerinde denetiminin yapılması na devam edilmeli vatandaşı korumak adına marketleri şirketleri fetöden korunsun vatandaşa fahiş satan ve sutokcudan korunması gerekiyor endüstriyel giderlerdeki stokçuları da inceleyin takip edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!