Ali Erbaş'tan Kur'an kursuna "Orta çağ" zihniyeti diyen CHP'yi kızdıracak sözler

Ali Erbaş "Peygamber Efendimiz (ﷺ), gençlerle nasıl davasını büyüttü, yürüttüyse bizler de milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, şehit dedelerine layık torunlar olan gençler yetiştirerek bunu sağlayacağız." dedi.

Ali Erbaş'tan Kur'an kursuna "Orta çağ" zihniyeti diyen CHP'yi kızdıracak sözler
Ali Erbaş'tan Kur'an kursuna "Orta çağ" zihniyeti diyen CHP'yi kızdıracak sözler
GİRİŞ 07.01.2022 17:50 GÜNCELLEME 07.01.2022 17:54
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı etkinlikleri ve Fethiye Camisi Gençlik Merkezinin açılışı ile gençlerle buluşma programlarına katılmak üzere Kars'a gelen  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ü ziyaret etti.

Valilik girişinde şeref defterini imzalayan Erbaş, burada yaptığı açıklamada, il buluşmaları kapsamındaki 35. programın şehitler diyarı Kars'ta gerçekleştirilmesinin anlamlı ve önemli olduğunu söyledi.

Kars'taki buluşmanın, özellikle Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerine denk getirildiğini belirten Erbaş, “Bu günü seçmemizin nedeni hem vatandaşlarımızla hem din görevlilerimiz hem de gençlerimizle, üniversitemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla buluşmak. Şehitlerimizi yad edelim, onlar için okumuş olduğumuz hatimlerin dualarını yapalım istiyoruz. İnşallah bu buluşmamız verimli şekilde bereketli tamamlanır." diye konuştu.

Erbaş, bu buluşmanın milletin birliği ve beraberliğine, dayanışma ile yardımlaşma noktasına katkı sağlamasını temenni etti.

Öksüz ile makamında görüşen Erbaş, daha sonra beraberindekilerle Kars Fethiye Camisi'ne geçerek cuma namazı kıldırdı. Erbaş, burada Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen askerler için yapılan hatimlerin duasını etti.

Prof. Dr. Ali Erbaş'tan Özgür Özel'e ders olacak sözler!

"EN ULVi GÖREVİMİZ"

Ali Erbaş, ardından caminin bitişiğindeki Diyanet Gençlik Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, gençlere sahip çıkmanın en ulvi, en önemli görev olduğunu dile getirdi.

"PEYGAMBER EFENDİMİZ (ﷺ), GENÇLERLE NASIL DAVASINI BÜYÜTTÜ, YÜRÜTTÜYSE..."

Gençlerin geleceğin birer emaneti olduğunu vurgulayan Erbaş, şöyle konuştu:

"Gençlerimizi Rabb'ini, Peygamberini (ﷺ) tanıyan, kitabını ve kendini bilen, büyüklerini sayan, küçüklerini seven, değerlerine sahip çıkan bir özelikte yetiştirmek zorundayız. Bir millet gençleriyle ayaktadır. Peygamber Efendimiz (ﷺ) , gençlerle nasıl davasını büyüttü, yürüttüyse bizler de milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, devletini, vatanını, bayrağı seven, ezanına saygı gösteren, şehit dedelerine layık torunlar olan gençler yetiştirerek bunu sağlayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e sert tepki: Asıl çağdışı olan, gerici olan sensin!

Erbaş, gençlerin yetiştirilmesine yardımcı olmak için milyonlarca kitap ve broşür dağıttıklarını hatırlattı.

Gençlerin ülke için büyük servet olduğunu dile getiren Erbaş, şunları kaydetti:

Dünyada 140 kadar ülkenin nüfusu 25 milyonun altındadır. Bizim sadece öğrenci sayımız, gencimiz bu sayıda. Bu büyük bir nimettir, bizim için büyük bir servettir. En büyük servetimiz olan gençlerimiz, çocuklarımız ve öğrencilerimize karşı bize düşen, onları iyi yetiştirmektir. Sarıkamış’ta Allahuekber Dağları'nda vatan, bayrak, ezan ve namus için canını feda eden dedelerine layık bir gençlik için çalışıyoruz."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kars'ta gençlik merkezi açılışına katıldı

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Jk 19 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuran'Kerimde Allah(C.C) Cehenneme bölük bölük atılacaklar, cehennemin yakıtı olacaklar diye buyuruyor.
    Cevapla
  • Hiragüvercini 2 yıl önce Şikayet Et
    Cenned ucuz değil.. Cehennem lüzümsüz değil
    Cevapla
  • Hira güvercini 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp canı cehenneme bu tür düşünce ve inançsızlara yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Haşmet Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hürriyet var diyorlar,özgürlükçü demokrasi var herkes bildiğini söylesin diyorlar. Hem hürriyet var diyeceksiniz hem özgürlükçü demokrasi var diyeceksiniz,hemde gariban bir hocanın dört kelimesine tahammül etmeyeceksiniz,böyle hürriyet olmaz.? Sadece çalgıcıyamı hürriyet var burda,sadece futbolcunun bacağınamı hürriyet var,sadece meyhanedeki şarabamı hürriyet var,sadece meyhaneciyemi kumarhaneciyemi hürriyet var.? Hayır,müslümanlarında hürriyeti olacak herşeyi konuşacağız...(Timurtaş r.a)
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    bunları herkes müslüman diye algılıyor halbuki bunlar bire bir Ermeni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri