Meteoroloji'den İstanbul, Ankara ve 7 il için kar yağışı uyarısı! Tarih belli oldu

Türkiye genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Salı gününden itibaren mevsim normalleri civarına düşecek. Sıcaklığın düşmesiyle Ankara'da ve İstanbul'da kar yağışı görülecek.

GİRİŞ 09.01.2022 23:12 GÜNCELLEME 10.01.2022 13:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yurt genelinde sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Ancak yeni hafta ile birlikte soğuk hava dalgası etkili olacak.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte sıcaklıklar hızla düşerek mevsim normalleri civarında seyredecek. Batı bölgelerde ise mevsim normallerinin birkaç derece altına inecek.

Meteoroloji son raporunda yurt genelinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışlı hava yurdun büyük bir kısmında etkisini gösterecek.

Yağışlar çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, doğu Anadolu ve Toroslar'da karla karışık yağmur, kar yağışı şeklinde görülecek

 

Meteoroloji 7 il için sarı kodlu uyarı yayımladı

MARMARA'DA KUVVETLİ YAĞIŞLAR

Önümüzdeki 3 gün daha Akdeniz Bölgesi genelindeki yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Çarşamba günü için Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli yağışlar olacak. Öğle saatlerinden sonra ise yağışlar karla karışık yağmur ve kara dönecek.

ANKARA VE İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Yeni haftada üç büyükşehirde de yağış bekleniyor. İstanbul'da en yüksek sıcaklık 4 derece olacak. Kentte Çarşamba ve Perşembe günü kar ve karla karışık yağmur yağacak.

Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ise yeni haftayla birlikte düşecek. Başkentte Çarşamba günü kar yağışı bekleniyor. Yağışın özellikle yüksek kesimlerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların perşembe günü yurdu terk etmesi bekleniyor.

7 İL İÇİN UYARI

Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış için sarı kodlu uyarı yapıldı. Adana ve Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Antalya ve Muğla çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR GELİYOR

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında kalan tüm bölgeler yağışlı. Toroslar ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar var. Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'de yağışlar kuvvetli, sıcaklıklarda değişim yok” dedi. Kar yağışı ile ilgili tarih veren Prof. Dr. Şen, “12 Ocak Çarşamba günü kar Marmara'dan giriş yapacak görünüyor. Sıcaklıklar 10 C düşecek. İstanbul da çarşamba günü kar olabilir. Perşembe günü Anadolu’ya kayar” dedi. 

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

10 Ocak, Pazartesi

 

11 Ocak, Salı
12 Ocak, Çarşamba

13 Ocak, Perşembe

14 Ocak, Cuma

YORUMLAR 9
  • Yedi emirler 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahu alem desek olmazmı sayın prof..?
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    açıklması kolayda gören duyan yok. küresell kuraklıkla karşı karşıyayız.yağması gereken yağmıyor. çünki yağ emri yok.emir büyük yerden gelicekki bulut suyunu boşaltsın.mevla buyurur. Biz dilemeden sizler dileyemezsiniz.tahmin elbette vardır. müsbet ilim. olmasa tedbirler olmaz.tekneler bile denize açılamaz.duğa edelimde. içecek su yiyecek ekmek buluyoruz.Arşa. zulum günahlar yükselmiş.dünyada kör ahırettede kördür.
    Cevapla
  • Kızıldereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc bilir.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah maşallah bereket bereket bu.. yağışlara çok ihtiyacımız vardı inşallah bol yağışlı böyle devam eder
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen hafta sivas a yoğun kar yağışı dediler bir damla bile düşmedi. Meteoroloji genel müdürlüğü bence sen bu işi bilmiyorsun. Benim ninemin bile daha iyi tahminleri var
    Cevapla
  • Istanbul 2 yıl önce Şikayet Et
    Yükseklere yağıyor istanbulda da. Kadiköyde kar yağarken maltepede yağmaz mesela. Taksimde sağanak yağmur varkwn Fatih günlük günesliktir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!