Liberal Demokrat Parti eski genel başkanı Besim Tibuk, Müslümanların Hicri takvimi esas almasına "Tipik kabızlık ve yobazlık" yakıştırması yaparak  "Ramazan'da insanlar neden eziyet çeksin? Hep kışta olsun." dedi.

Peygamberimizin (ﷺ) Mekke'den Medine'ye hicretini başlangıç yılı (1. yıl) kabul eden ve Ay'ın Dünya çevresinde dolanımını esas alan hicri takvim eski Türkiye zihniyetindeki İslam düşmanı bünyelere rahatsızlık vermeye devam ediyor.

KKTC'de yaşayan Besim Tibuk, gazeteci Hasan Erçakıca ile YouTube üzerinden yaptığı söyleşide İslam'ın takvimini hedef aldı.

Ramazan ayında oruç tutan Müslümanların, özellikle yazın uzun günler ve hava sıcaklığı nedeniyle sıkıntı çektiklerinden dem vurarak şunları söyledi:

"RAMAZAN KIŞA SABİTLENSİN, ORUÇTA SU İÇİLEBİLSİN"

"Müslümanlar maalesef bunu tipik kabızlık ve yobazlık yüzünden düzeltemediler. İnsanlar neden eziyet çeksin? Hep kışta olsun. Takvimin düzeltilmesi lazım. Yazın oruç tutmak kolay mı? Bir de su içmiyorsun ya. Bir kere oruçta su içmeyi serbest bırakmak lazım.

"ŞUBAT-MART'TA HACCA GİDİLSİN"

Bu kadar tarihte takvimlere düzenleme olmuş, Müslümanlar halen Sümerler'in Ay takvimini kullanıyor. Sümerler 10-11 gün düzeltme yapıyor, onu da yapmıyorlar. Bir de hac olayı var. Sen, yaz ayında hacca gitmenin ne olduğunu düşünebiliyor musun? Suudi Arabistan'da, o sıcakta.

Müslüman bilginlere tavsiyem, oturup bir içtihat çıkarsınlar. Desinler ki biz Gregoryen takvimini kullanıyoruz. ama eski adlarını muhafaza ediyoruz. Ramazan ayı aralık ayına denk gelecek. O zaman da hac 2.5 ay sonra mart ayına denk gelecek. Suudi Arabistan'da en serin hava. Böylece Müslümanları büyük bir eziyetten kurtarıyorsun.

Yorumlar 345 Yorum Var
  • Ankara 11.01.2022 15:02
    Tipik kâfirlik işte ne yaparsın.. Sanane ulan benim orucumdan haccımdan!
  • yakup 11.01.2022 09:56
    iki bunak hayal kuruyo işte
  • Imam hatipli 10.01.2022 23:27
    Besim tebuk u konusturanda kabahat . bunlar dini degerleri kuvvetli olmayan kisileri dinden cikarma gayretidir. Islam düşmanlığınin daniskasıdır.
  • Bayraktar 10.01.2022 20:15
    Besim Tibuk saçmalayabilir, buna hakkı var. Bu kadar da aşırı tepki vermemek gerek. İslam karşıtı birisi değil sonuçta, sadece saçmalamış. Adam orucun hacın yaz sıcağına denk gelmesinden rahatsız sadece, sol kafalar ise oruç ve hac gibi ibadetlerin, islam diye bir dinin döneminden mevsiminden değil varlığından rahatsız, farkları bu
  • aKn 10.01.2022 19:45
    suyu serbest birakmalari lazim mi dedi ben mi yannis anladim ??? fikir yok akil da mi yok?
Daha fazla yorum görüntüle