Av tüfeğiyle oynayan çocuk kazara kardeşini öldürdü

Gaziantep'te, 12 yaşındaki çocuğun av tüfeğiyle oynarken kazara tetiğe basması sonucu saçmaların isabet ettiği 5 yaşındaki kardeşi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 11.01.2022 03:21 GÜNCELLEME 11.01.2022 03:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Olay, akşam saatlerinde İbni Sina Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 12 yaşındaki çocuk, evlerinde bulunan av tüfeğiyle oynamaya başladı. Çocuk tüfekle oynarken kazara tetiğe bastı ve tüfekten çıkan saçmalar odada bulunan kardeşi M.Y.'ye isabet etti. Silah sesini duyan aile fertleri, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarla gelen ekiplerin yaptığı kontrolde M.Y.'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kardeşinin ölümüne neden olan çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından götürüldü. 

VALİ  AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan küçük çocuğun köpek saldırısı sonucu hayatını kaybettiği yönündeki yerel bir internet sitesinin iddiaları üzerine Gaziantep Valisi Davut Gül, açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Gül, olayın bazı kesimlerce köpek saldırısı olarak lanse edildiğini ifade ederek, "Gaziantep'te 12 yaşındaki bir çocuk, evde av tüfeğiyle oynarken kaza sonucu 5 yaşındaki kardeşinin ölümüne sebep olmuştur. Olay köpek saldırısı olmayıp bu üzücü olayı istismar edenlere itibar edilmemesini istirham ediyorum. Yavrumuza Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum" paylaşımını yaptı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • ALP ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜFEĞİN Dolu Fişek ile ÇOCUĞUN OYNAYACAĞI YERDE NE İŞİ VAR ALLAH AŞKINA BENİM DE AYNI ŞEKİLDE AKRABALARIMDA OLDU....İHMAL LLLLL KİM KULLANIYORSA O TÜFEĞİ AL BAKALIM DEMELİ.
    Cevapla
  • Hasan MERAL 2 yıl önce Şikayet Et
    12 yaşındaki çocuğun tüfekle oynayabiliyor olması kaza mı oluyor? Dikkat etmek gerekiyor. Allah korusun.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Silah kimin üzerine kayıtlı ise adam öldürme suçundan içeri atılsın. Bir evde silah varsa neden kilit altında değil? Silahın içinde mühimmatın ne işi var? Bir diyeceğimde silah üreticilerine; silahların tetik mekanizmasına anahtarla kilitlenen bir emniyet kapağı gibi kilit sistemi yapılamaz mı? Ev içinde bir av tüfeğinin mühimmat dolu olarak kolay ulaşılacak kilitsiz ortamda bulundurulması evde av yapılması anlamını taşır. Bu sebeple canlar kaybeder, üzülürüz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek