Yarıyıl tatili 1 hafta uzatılıyor mu? MEB Okullarda Nisan ayında yapılacak ara tatilin 15 tatile...

MEB takvimine göre okullar 21 Ocak cuma günü 2 haftalık yarıyıl tatiline girecek. Vaka sayılarında omicron nedeniyle yaşanan yükseliş aileler ve öğrencilerin dikkatinden kaçmazken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den kritik yarıyıl tatili açıklaması gelmişti. İlan edilen takvime göre 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Sömestr tatili yapılacak. Peki yarıyıl tatili 1 hafta uzatılacak mı? İşte tatil ile ilgili yaşanan son gelişmeler ve yapılan tüm açıklamalar….

Yarıyıl tatili 1 hafta uzatılıyor mu? MEB Okullarda Nisan ayında yapılacak ara tatilin 15 tatile...
Yarıyıl tatili 1 hafta uzatılıyor mu? MEB Okullarda Nisan ayında yapılacak ara tatilin 15 tatile...
GİRİŞ 19.01.2022 19:23 GÜNCELLEME 19.01.2022 19:23
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

MEB'in yayınladığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullarda yarıyıl tatili hafta sonu dahil olmak üzere 16 gün sürüyor. Omicron varyantının hızla yayılması ve 11 Ocak itibariyle vaka sayılarının 74 bin seviyelerine yükselmesiyle gözler eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettiği okullara döndü. Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül'de okulların tam zamanlı açılması kararını alırken, vaka ve temas durumlarında sınıf kapatma yöntemine başvurdu. Vaka sayılarındaki kritik eşiğin aşılması sonrası ise okullar için yeni bir karar alınıp alınmayacağı veliler tarafından merakla araştırılıyor. Konuyla ilgili herkesin beklediği açıklama Mahmut Özer'den gelirken Sağlık Bakanlığından gelen  verilerin yüz yüze eğitime ara verecek bir durumda olmadığı vurgulanmıştı. Vakalardaki artışın devamı sonrası MEB'in nasıl bir yol izleyeceği tartışılıyor. Nisan ayında yapılması planlanan ara tatilin, 24 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatiline eklenmesi de konuşulanlar arasında. Peki Okullarda yarıyıl tatili 21 güne mi uzatılacak? İşte MEB Bakanı Özer'in tatil açıklaması...

MEB Takdir ve Teşekkür belgesi alma şartlarını değiştirmişti! Artık 5 gün devamsızlık yapanlar...MEB Takdir ve Teşekkür belgesi alma şartlarını değiştirmişti! Artık 5 gün devamsızlık yapanlar...

"Yarıyıl Tatili Bir Hafta Öne Alınmayacak"

Bakanlık tarafından açıklanan takvime göre yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında düzenlenecekti. Omicron varyantına bağlı olarak vaka sayılarındaki artışın kritik seviyeleri aşması ile birlikte okula giden çocuğu olan aileler, yarıyıl tatilinin süresinde veya gününde bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyordu.

yarıyıl tatili açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklama ile tartışmalara son noktayı koydu. Yarıyıl tatilini öne almak ve hafta sonuna ilave etmek gibi herhangi bir planlamalarının olmadığı net bir şekilde ifade edildi.

Nisan Ara Tatili Sömestr'a Eklenecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz sene 2. dönemde vaka sayıların da artış yaşanması ile birlikte 25 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatiline, ikinci dönemde düzenlenecek 1 haftalık ara tatili de ekleyerek tatilin süresini 21 güne uzatmıştı. MEB takvimine göre öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılında 11-15 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatili gerçekleştirecek. Henüz ara tatil ile yarıyıl tatilinin birleştirilmesine ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Ancak vaka sayılarının 100 bin sınırını aşması ile birlikte bu konu gündeme gelebilir. MEB'den konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı

Tatiller Kaç Gün Sürecek?

2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak cuma günü okulların kapanması ile sona erecek. Yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında yapılacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri hafta sonu dahil olmak üzere toplam 16 gün tatil yapacak. İkinci dönem yapılacak ara tatil ise hafta sonu dahil olmak üzere 9 gün sürecek.

tatil günleri

Takdir ve Teşekkür Belgesi Nasıl Alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı, ödül yönetmeliğine göre öğrencilerin belge alabilmeleri için başarısız oldukları ders olmaması gerekmektedir. Dönem sonu not ortalaması 70 ile 84.99 arasında olan öğrenciler Teşekkür belgesi almaya hak kazanırken, 85 ve üzerinde olan öğrenciler Takdir belgesi alırlar.  Sınıf öğretmenlerin ve okul yönetimlerinin kararıyla okula uyum, iletişim, ders durumları, başarı durumları gibi kriterlere dikkat ederek öğrencilere onur belgesi de verilebilir.

MEB Bakanı Öğretmen Aşı Oranlarına Dikkat Çekti!

İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesinin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Koronavirüs nedeniyle kapalı olan okul bulunmadığına dikkat çeken Özer, Omicron varyantından dolayı hızlı yayılmalar olduğunu belirterek en büyük avantajlarının öğretmen aşı oranları olduğunu söyledi.

öğretmen aşı oranları

En az bir doz aşı olan öğretmenlerin yüzde 94 seviyesinde olduğunu vurgulayan Bakan " En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 89'lara geldi. Aşı olmayıp hastalığı geçirip bağışıklık kazanan öğretmenlerimizin oranı da yüzde 5 civarında." dedi. 3. dozu olmuş öğretmenlerin yüzde 45'lere geldiğini ifade eden Özer, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkeleri geride bıraktıklarını hatırlattı.

"Tüm Önlemleri Tekrardan Gözden Geçirebiliriz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında eğitim gündemine dair merak edilen soruları yanıtladı. Şu an için alarm verecek bir durumun olmadığını vurgulayan Özer, süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi. " Belli bir aşamaya belli bir eşiğe gelirse" alınan önlemlerin tekrar gözden geçirileceğinin altını çizen Bakan, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile temas halinde olduklarını ifade etti. Bakan okullar için " Okullar ilk açılması gereken, son kapatılması gereken yerlerdir ve bir kapatma yapılacaksa ilk başlanacak yer okul değildir." şeklinde konuştu.

Tüm Sınıfları Kapatılan Hiçbir Okul Bulunmuyor!

Yarıyıl tatilinin öne çekilmesi durumuna açıklık getiren Bakan Özer, kapanan sınıf sayılarına ilişkin verileri paylaştı. 71 bin okulda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okul bulunmadığını açıklayan Özer, verilerin değişebileceğini vurgulayarak yeni gelişmeler yaşandığında Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile istişare ederek yeni planlamalar yapabileceklerini sözlerine ekledi. Devamında " Ama şu an için üzgünüm, eğer birileri tatil bekliyorsa yüz yüze eğitime devam ediyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

tatil açıklaması

Vaka Sayılarındaki Düşüş Dikkat Çekti!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son 3 günlük verilere göre vaka sayılarında düşüş yaşanıyor. 16 Ocak Pazar günü pozitif çıkan hasta sayısı 54 bin seviyelerine gerilerken geçtiğimiz hafta içerisinde bugüne kadar görülmüş en yüksek vaka sayısına ulaşılmıştı. Sizde son 10 güne ait güncel vaka sayılarındaki değişime aşağıda bulunan tablo üzerinden erişebilirsiniz.

Tarih Test Sayısı Vaka Sayısı
16 Ocak 364.426 54.100
15 Ocak 384.263 63.967
14 Ocak 392.438 67.857
13 Ocak 410.116 75.564
12 Ocak 422.028 77.722
11 Ocak 430.253 74.266
10 Ocak 403.104 65.236
9 Ocak 384.049 61.727
8 Ocak 418.264 66.237
7 Ocak 406.796 63.214
6 Ocak 418.823 68.413

 

YORUMLAR 62
  • Sayın bakanım 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ders sayısını azaltın sabahcı öğlenci olarak devam edebilir sınıflar özelikle sınava hazırlanan öğrenciler son yıl 1 yılda o alan dersleri haricindeki dersleri ezberleyip okul sınavından sorna unutuyor ve zaman kalmıyordu alan derslerine çalışmaya lütfen bir şeyi en iyi şekilde yapmamıza izin verin
    Cevapla
  • melik 2 yıl önce Şikayet Et
    bu şekliyle tekli eğitim cinayet.. tekli eğitim olacaksa bazı dersler kaldırılıp eğitim 8:30 ile 13 arasında yapılmalı ..çocuklara dinlenme ve çalışma zamanı kalmıyor
    Cevapla
  • Öğrenci 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet kesinlikle
    Cevapla
  • hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam çocuklara ders çalışmaya adapte oluyor devreye ARA TATİL SAÇMALIĞI GİRİYOR.Ara tatiller kaldırılmalı . yarı yıl tatili ocak ayının son haftasıyla şubat ayının ilk iki haftasında yapılmalı .bakan bey bakma. ders giren öğretmenlere sor öğrenirsin. öğrenmenin yaşı mevkisi yok.
    Cevapla
  • Sayın Bakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey dört dörtlük okullarda hiçbir sıkıntı yok gibi konuşuyor! Çocuklar iç içe sarmaş dolaş bunlar çocuk zaten hocalar uyarmaktan bıkmış kontrol yok bu çocuklar risk altında tüm gün eğitim alıyor! haftada 3 gün 2 li eğitim gelmeli 2 gün online destek Siz bari yapmayın sayın bakan biraz bilim kuruluna kulak verin. Çocuklar da ailelerde risk altında.
    Cevapla
  • Eğitimci80 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş eğitimden anlamadığın her halinden belli... Okulları tatil etmek Türk eğitim sistemine yapılacak en büyük kötülük..Eğitimin içinden bir eğitimci olarak bunu net söylüyorum..
    Cevapla
  • zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Ara tatil oluyor yine de okul servis parası ödüyoruz bu nasıl iş anlamadım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!