Başkan Erdoğan muhalefetin durumunu sürekli içki içtiği için Bekri namıyla ün yapan Bekri Mustafa’nın ‘imam’ olma hikâyesine benzeterek eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında muhalefete sert sözlerle yüklendi.

Muhalefetin durumunu Bekri Mustafa’nın ‘imam’ olma hikâyesine benzetererek anlatan Başkan Erdoğan "Ülkemizdeki muhalefetin durumunu anlatmaya da Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu CHP ile onun bir yanındaki PKK'nın güdümündeki HDP, diğer yanındaki sözde milliyetçi İYİ parti arkalarına takılan kifayetsiz muhterislerin ortak fotoğrafı yeter de artar bile." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN ANLATTIĞI BEKRİ MUSTAFA'NIN İMAM OLMA HİKAYESİ

‘gece-gündüz içtiği’ için Bekri namıyla ün yapan Bekri Mustafa,‘Küçük Ayasofya Camii’nin önünden geçmektedir... O sırada musallada bir tabut vardır, fakat namazı kıldıracak imam ortalarda yoktur.

Cemaatin, beklemekten canı sıkılır ve başında kavuğu, sırtında cübbesiyle oradan geçen Bekri Mustafa’yı ‘hoca’ zannederek namazı kıldırmasını söylerler.

‘Yok, ben hoca değilim’ dese de, dinlemezler ve zorla öne geçirirler.

Bekri Mustafa namazı kıldırdıktan sonra tabutun örtüsünü açar ve ölünün kulağına bir şeyler fısıldar.

Cemaat, ölüye ne söylediğini merak eder.

Bekri Mustafa gülerek cevaplar:

‘Sen şimdi aramızdan ayrılıp ahirete gidiyorsun. Eğer orada, bu dünyanın ahvalini sana sorarlarsa, Bekri Mustafa Ayasofya’ya imam oldu dersin. Onlar durumu anlar...’ dedim.”

Yorumlar 39 Yorum Var
  • Birisi 12.01.2022 20:22
    Konuşmanın sonundaki zillet ittifakının tanımına bayıldım. Hele "arkaya takılan kifayetsiz muhterisler " ifadesi bambaşka güzeldi.
  • Fatih 12.01.2022 18:55
    Tamda zillet ittifakını anlatıyor bu hikaye, ağzına sağlık Reis..
  • R B 12.01.2022 18:17
    Allah Senden razı olsun, ömrüne ve gayretine bereket versin.
  • öfke 12.01.2022 17:51
    Ömrüne sağlık tam isabet
  • Amasyalı 12.01.2022 17:37
    Büyük adamsın vallahi reis, Bunların ağzının payını iyi veriyorsun helal olsun başkanım, Allah yar ve yardımcın olsun
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek