AK Partili Akbaşoğlu aylar önce uyarmıştı! "Korkunun ecele faydası yok!"

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde tekrar aday olması hakkındaki muhalefetin algı operasyonunu aylar öncesinden uyardığını sosyal medyadan paylaştı: Geliyor gelmekte olan! Ne yapsanız boş!

GİRİŞ 13.01.2022 15:25 GÜNCELLEME 13.01.2022 15:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu Cumhurbaşkanlarının 14 yıl görev ifa etmeleri ile ilgili muhalefet temsilcileriyle birlikte açıklanan kararı "2016/17 yıllarında Anayasa Komisyonu Üyesi olarak baştan sona şahitliğimizde gerçekleşen anayasa değişikliğinde muhalefet temsilcileri Milletimizin seçmesi durumunda yeni sistemde teorik olarak Cumhurbaşkanlarının 14 yıl görev ifa edebileceklerini açıkça beyan etmişlerdi" sözleriyle hatırlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu

AYLAR ÖNCESİNDE MUHALEFETİN "MIZIKÇILIĞI" HAKKINDA UYARMIŞTI

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinden tekrar aday olması hakkında yaptığı "mızıkçılıkla" ilgili aylar öncesinden yaptığı konuşmanın videosunu paylaşarak şu ifadeleri kullandı;

Hepsi tutanaklarda mevcut.

Ama şimdi mızıkçılıkla uydurulmuş “367 kararı” gibi hukuk katliamı peşindeler.

Niye? Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde olduğunu ve kazanacağını biliyorlar.

Korkunun ecele faydası yok! Geliyor gelmekte olan! Ne yapsanız boş!
Haziran 2023’te yeniden geliyoruz.

- "BU BEYANLAR AÇIK VE SEÇİK OLARAK TUTANAKLARDA ORTADADIR"

2 ay önce Akbaşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olup olmayacağına yönelik soruya, "YSK'nın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını reddedeceğini düşünmüyorum. 'Hikmet buyurdunuz, zaten adaysınız, sormaya gerek bile yoktur.' diyecektir. Erdoğan ister 5, ister 50 sefer cumhurbaşkanlığına aday olabilir ama Erdoğan da ekibi de biliyor ki gidecekler." şeklinde verdiği yanıtı değerlendirerek şu ifadeleri kullanmıştı;

Bir şaibe oluşturma girişiminde bulunmuş. Bunun altlığını oluşturmaya dönük, belirli bir zamandan beri kamuoyuna açıklamalar yapıldığına şahitlik ediyoruz. Ben Anayasa Komisyonu üyesi olarak yeni anayasa değişikliğine ilişkin 2016 ve 2017 yıllarında çalışmaların içinde bulundum. Hem komisyonda hem de Genel Kurulda hiçbir muhalefet temsilcisi, cumhurbaşkanının ikinci kez aday olamayacağına dair en ufak bir şey söylemedi. O gün parlamenter sistem yürürlükteydi, parlamenter sisteme göre seçilmiş bir cumhurbaşkanı vardı. Anayasa değişikliği çalışmaları esnasında gerek komisyonda gerek Genel Kurulda bütün muhalefet temsilcileri dediler ki; 'Siz getirdiğiniz bu değişiklikle, mevcut cumhurbaşkanı dahil olmak üzere aday olabilecek bütün cumhurbaşkanlarına yeni sistemde teorik olarak 14 yıl cumhurbaşkanlığı yapabilme imkanı getiriyorsunuz.' Bu beyanlar açık ve seçik olarak tutanaklarda ortadadır. Şimdi mızıkçılık peşindeler. 367 hukuk katliamının altlığını oluşturma peşindeler. Niye? Çünkü yapılan bütün kamuoyu yoklamalarında Sayın Cumhurbaşkanımızın açık ara önde, lider olduğu görülüyor. Hakikaten korku sarmış kendilerini. Geliyor gelmekte olan. Haziran 2023'te milletimiz, Cumhurbaşkanı'na güvenini tazeleyecek ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçecek. Ancak aday olmaması yönünde birtakım girişimlerde bulunulduğu görülüyor. Şimdiden bunun zemini hazırlanıyor. En kötü ihtimalle nasıl şaibeli bir adaylık süreci oluşturabilirizin hem psikolojik hem de kendilerince uydurma 367 kararları çerçevesinde birtakım zeminler hazırlığı da görülmekte.

YORUMLAR 2
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    tencere yuvarlanıp kapagını buldu.....Zillet ittifakı sandıktan çıkamayacak...
    Cevapla
  • Serin 2 yıl önce Şikayet Et
    abi cumhurdan başka oy verecek bir yer yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi