Bayrampaşa’da 2 yıldır kiracıları olan aileyi evinden çıkarmak isteyen ev sahibi N.A. 1200 TL’lik kira bedelini 3000 bin TL’ye yükseltti.  Ev sahibi N.A. yaptığı zam sonrası “bu parayı ödeyemeyiz” diyen kiracılarına korku dolu anlar yaşattı.

Kiracısının oturduğu evin kapısını baltayla kırıp içeri giren N.A. diğer tüm odaların da kapısını parçalayarak dehşeti yaşatmış bu anlar ise bir başka bina sakini tarafından telefon kamerasıyla kayda alınmıştı.

Haber7’nin ulaştığı Suriyeli kiracı Selma Şaham kan donduran olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şaham, “Ev sahibi geldi baltayla kapılara vurdu. Sonra içeri de girdi odaların kapılarına da vurdu. 6 ay önce evden çıkmamamızı istiyordu ama bulamıyoruz. Yabancılara ev vermiyorlar. Çok aradık ama bulamıyoruz. Biz önceden bin 200  TL kira ödüyorduk bu kez 3 bin TL istedi. Sonra ‘Bin 700 TL ancak verebiliriz çıkana kadar, biz bu evden çıkağız zaten kalmak istemiyoruz’ dedik” ifadelerini kullandı.

Süresiz bir sözleşme yaptığı halde ev sahibinin kirayı artırmak istediğini dile getiren Selma Şaham, “Bize 6 ay süre verdi ama ev bulamadık. Yabancılara ev vermiyorlar” dedi.

Ev sahibi N.A. ise Haber7 muhabiri Gamze Türk’e yaptığı açıklamada, binada bulunan evleri çocuklarına devrettiğini, Suriyeli kiracı ailenin 8 aylık kira borçlarının olduğunu iddia ederek kendini savundu.

Yorumlar 114 Yorum Var
  • Guner 15.01.2022 22:58
    Peki bu hareketin hukuki bir karsiligi yok mu?
  • derviş 15.01.2022 16:04
    Pis herif hiç de inanmıyor lafına resmen hainsin.Sizin gibiler batırır anca güzel memleketi. Turkiyede bir suru boş bina var yokmuydu bunlara bir yer.
  • Şenol 15.01.2022 15:31
    Çok istiyorsanız kendi evinizi verin, adam evinde istemiyor size ne? Bedava oturacak ne güzel dünya. Annemin bir kiracısı vardı, 2 sene bedava oturdu. Sonra çıkmış haber vermeden. Çıktığında vanaları kırmış bizim haberimiz olmadı. 1 ay sular boşa akmış. Sonra İski tam 5500 TL su faturası çıkarttı. Bu dediğim 2008 yılında oldu. Annem tam 5 sene su faturası ödedi. Cezası ile 10000 TL'yi buldu. Lafta dinlemedi İski. Annemin babamdan dolayı aldığı bir emekli maaşı var. Başka bir geliri yok. Yazık değil mi bu insana. Ama Rabbim böyle mağdur ayağına yatıp ev sahiplerinin hakkına girenlerin yakasını iki cihanda bir araya getirmesin.
  • Misafir 15.01.2022 15:17
    Hastasınız
  • Selim 15.01.2022 15:01
    Aklıma bir an Örümcek Adam 3’de ki Mr. Ditkovic geldi. Mr. Ditkovic: bana kira ver. Örümcek Adam: bu lanet kapıyı tamir ettiğinde kiranı alacaksın.
Daha fazla yorum görüntüle