PCR testi nerelerde zorunlu? Otobüs, uçak, okul, işyeri, sinema, tiyatro, konser PCR testi...

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, uçaklarda ve otobüslerde PCR testi zorunluluğu ile ilgili açıklama yapıldı. Peki uçak ve otobüs seyahatlerinde PCR testi zorunlu mu? PCR testi zorunluluğu nerelerde geçerli?

PCR testi nerelerde zorunlu? Otobüs, uçak, okul, işyeri, sinema, tiyatro, konser PCR testi...
PCR testi nerelerde zorunlu? Otobüs, uçak, okul, işyeri, sinema, tiyatro, konser PCR testi...
GİRİŞ 20.01.2022 08:46 GÜNCELLEME 20.01.2022 08:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeye göre, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, PCR testi istenecek ve istenmeyecek durumlar belirtildi. Böylece kafa karışıklığı yaratan durum da ortadan kalktı. İşte genelgeye göre PCR testi zorunluluğu…

OKULLARDA PCR TESTİ KİMLERE ZORUNLU?

Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılacaklara, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlar ile kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacaklara ise PCR testi ile tarama yapılmayacak.

Konser, sinema, tiyatro ve okullarda PCR testi zorunluluğu

PCR TESTİ NERELERDE ZORUNLU?

Genelgeye göre huzurevi, bakımevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin aşısız veya son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurt dışına seyahat edecek kişiler (seyahat edilecek ülkenin belirlediği kurallar doğrultusunda) için PCR testi ile tarama yapılmasına devam edilecek.

Otobüslerde PCR testi zorunlu mu?

UÇAK VE OTOBÜSLERDE PCR TESTİ ZORUNLU MU?

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün değerlendirmesi uyarınca uçakla şehirler arası seyahat edecek olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişiler için de PCR testi uygulaması sürecek. Otobüslerde ve deniz otobüslerinde ise PCR testi zorunluluğu bulunmamaktadır. 

Uçak seyahatinde PCR testi zorunlu mu?

YORUMLAR 5
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı yaptıranlar neden kendini enayi gibi hissetti. Bunu siz istediniz çevremde o kadar çokki 5.aşısını olanlar. Sanki çok aşı olunca çok koruyacak. Olmayan da olmaz kardeşim Sizene
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayanlara PCR testi yapılmaması Aşı olanlara haksızlık olacağından ya aşı olsunlar ya da test yaptırsınlar yaptırmayan izole edilsin
    Cevapla
  • Keyta 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı seni koruyacak sanane olmayanlardan işinize bakın
    Cevapla
  • KALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    VATANDAŞ: Konu haklılık veya haksızlık değil, aşı olanlarda hastalığa yakalanıp, hastalığı bulaştırdığı için test yapmanın bi mantığı kalmadı.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten sıkıntı bu. ben aşı yaptırdım enayi miyim? diğerleri de yaptırsın kafası...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti