AÖL 2. dönem sınavları online mı düzenlenecek? MEB'den Açık Öğretim Lisesi sınavlarıyla ilgili kritik karar!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim faaliyetlerini sürdüren Açık Öğretim Liselerinde bir eğitim yılında toplam 3 sınav düzenleniyor. Geçtiğimiz dönem MEB sınavların online olarak internet üzerinden düzenlenmesi kararı aldığını duyurmuştu. Bakanlık AÖL 2. dönem sınavlarında uygulanacak yeni sistemi duyurdu. Peki AÖL sınavları online mı yapılacak? İşte sınavlarla ilgili yapılan o açıklama...

AÖL 2. dönem sınavları online mı düzenlenecek?  MEB'den Açık Öğretim Lisesi sınavlarıyla ilgili kritik karar!
AÖL 2. dönem sınavları online mı düzenlenecek? MEB'den Açık Öğretim Lisesi sınavlarıyla ilgili kritik karar!
GİRİŞ 23.01.2022 12:32 GÜNCELLEME 23.01.2022 12:33
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı sınav takvimini yayınladı. 1.5 milyon öğrencinin okuduğu Açık Öğretim Lisesi ve ortaokulu sınavları Mart ayı içerisinde düzenlenecek. Açıktan aldıkları eğitimlerle, mezuniyet şartlarını yerine getiren adaylar lise diploması alabilmek için yapılacak sınavlara katılacak. MEB'in yayınladığı takvim doğrultusunda ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ocak tarihine kadar sürecek.  Kayıt işlemlerini yapmayan öğrenciler, dönem içerisinde düzenlenen sınavlara katılamazlar. MEB Açık Öğretim Lisesi sınavlarında öğrencilere, sorumlu oldukları her ders için 20 soru yöneltir. Bu sınavlarda 45 (kırk beş) olan ders geçme notunu sağlayan adaylar dersi başarıyla tamamlar. Sınavlara kısa bir zaman kala öğrenciler AÖL sınavları online mı yoksa yüz yüze mi yapılacak? sorusuna cevap arıyor. İşte MEB'in Açık Lise sınavlarıyla ilgili aldığı o kritik karar...

Bu yıl sınıfta kalma olacak mı? MEB'den İlkokul, ortaokul ve liseler için kritik ders geçme kararı...Bu yıl sınıfta kalma olacak mı? MEB'den İlkokul, ortaokul ve liseler için kritik ders geçme kararı...

MEB Açıkladı: Açık Lise Sınavlarında Yeni Sistemi!

Milli Eğitim Bakanlığı, 1. dönem sınavlarının internet üzerinden düzenlenmesi kararını almıştı. Üniversiteler ve okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri başlarken sınavların neden internet üzerinden yapıldığı herkes tarafından tartışma konusu olmuştu. MEB, yeni yıl ile birlikte Açık Lise sınavlarının, ehliyet sınavlarında olduğu gibi e-Sınav salonlarında düzenlenmesi için çalışma yapıyordu.

1. dönem sınavlarına yetişmeyen e-Sınav merkezleri 2. dönem sınavlarına hazırlandı. MEB'den yapılan yeni açıklamada AÖL sınavlarına katılacak öğrencilerin, Bakanlık tarafından belirlenecek binaların e-Sınav merkezlerinde AÖL 2. dönem sınavlarına katılacağı duyuruldu. Sınavlar bilgisayar ortamında yapılırken,  öğrenciler, gözetmen ve öğretmen gözetmeninde sınavlara katılacak. Yayınlanan takvime göre Açık Öğretim Sınavları Mart ayında yapılacak.

Açık Lise Sınavları Yeni Dönemde Nasıl Yapılacak?

Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda Açık Lise sınavları bu dönemden itibaren e-Sınav salonlarında gerçekleştirilecek. Soru ve sınav süresinde değişiklik yapılması beklenmiyor. AÖL sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 20 soru yöneltilir. Soruların cevaplanması için adaylara 30 dakika sınav süresi verilir.

Değerlendirme süreci 100 puan üzerinden yapılırken, her doğru yanıtın puan olarak karşılığı beştir. Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Lise ders geçme notu 45 olarak belirlenmiştir. Buna göre sınavlarda en az 9 soruya doğru yanıt veren öğrenci dersi başarıyla geçer.

Kayıt Yaptırmak İsteyenler İçin Son 10 Gün!

Milli Eğitim Bakanlığı, takvimine göre ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ocak tarihinde sona erecek. Kayıt yaptırmayan adaylar 2. dönem sınavlarına katılamayacaklar. Kayıt işlemleri AÖL kayıt yenileme ücretinin anlaşmalı bankalara veya MEB'in resmi internet sitesinde bulunan ödeme yöntemiyle yatırılabilir. Açık Lise kayıt yenileme işlemleri, ücretin yatırılması ile birlikte otomatik olarak yenilenecektir. Öğrenciler Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden kayıt durumlarını kontrol edebilirler.

AÖL kayıt yenileme

AÖL Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Örgün eğitim alamayan ve çalışan adaylar tarafından sıkça tercih edilen Açık Öğretim Lisesi mezuniyet şartları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirildi. İşte yeni mezuniyet şartları;

YORUMLAR 141
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    e sınav o kadar
    Cevapla
  • Jfjf 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütünleme sınavı olsun artık
    Cevapla
  • Burcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Online sinav olsun. Sinav zamanı karantina da olan olursa nasıl katılım sağlayacak. Hakkını elinden almış olacaksınız.
    Cevapla
  • Burcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Online olsun temasli yada pozitif olan biri karantinadayken nasıl gelecek. Sınav hakkı olduğu halde katılım saglayamayacak.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Online
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Yerel seçim; Panorama; Son durum