Meteoroloji ve İstanbul Valiliğinden son dakika kar yağışı açıklaması

İstanbul'da uzun zamandır beklenen kar yağışı için geri sayım başladı. Güne sulu kar, ardından yer yer güneşli olarak başlayan İstanbullular akşam saatlerinde karın tadına varacak. İşte İstanbul ve diğer bölgelerin hava durumu...

GİRİŞ 18.01.2022 16:52 GÜNCELLEME 19.01.2022 05:40
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kar yağışı İstanbul'da uzun bir süredir beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili hava durumu raporunu yayımladı. Yurdun büyük bir kesiminde dondurucu soğuklar ve kar yağışı etkili olurken, ülke geneli yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. İstanbul'da sabah saatlerinde karla karışık yağmur görülürken daha sonra yer yer güneş kendini gösterdi ama Meteoroloji kar yağışı için saat verdi.

KAR YAĞIŞI İSTANBUL'DA

İstanbul hava durumu / İstanbul'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM'un son dakika uyarılarına göre kar yağışı İstanbul'da da görülecek. 18 Ocak Salı günü sıcaklıklar düşerken şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olacak. 

Sabah saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Çamlıca gibi bölgelerde görülecek olan karla karışık yağmur, akşam saatlerine yerini kar yağışına bırakacak. Çarşamba günü İstanbul'da kar yağışı aralıklarla devam edecek.Sabah saatlerinde sulu kar İstanbul'a giriş yaptı

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN UYARI

İstanbul Valiliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada megakent için kar yağışı uyarısında bulundu.

İstanbul valiliğinden kar yağışı uyarısı

Valiliğin paylaşımı şu şekilde;

"İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; Bugün (18 Ocak) akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur, gece saatlerinden Çarşamba öğle saatlerine kadar il genelinde kar yağışı bekleniyor"

ANADOLU YAKASI'NDA KAR

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sulu kar ve yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

İstanbul Anadolu Yakasında Maltepe, Kartal ve çevre ilçelerde kar yağışı etkili oldu. Kısa süreli etkili olan yağışın ardından yerlerde ve arabaların üzerinde hafif şekilde kar tuttuğu görüldü.Anadolu Yakası'nda kar

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıların ardından İstanbul’da Anadolu Yakasında bazı ilçelerde kar yağışı etkili oldu. Maltepe, Kartal, Pendik ve çevre ilçelerde yağan kar, kısa süreliğine etkisini gösterdi. Kısa süreli etkili olan yağış nedeniyle yolların ve park halindeki arabaların üzerinin hafif şekilde kar tutmasıyla beyaza büründüğü görüldü.

MGM'DEN 19 İL İÇİN KAR UYARISI

Kış ayının ortasında artık kar yağışı iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlarken MGM'den gelen son dakika haberine göre 18 Ocak Salı (Bugün) 19 ilde kar yağışı ve soğuk etkili olacak. 

Bu iller arasında Adıyaman, Bingöl, Bolu, Elazığ, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Tunceli, Karabük, Osmaniye, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Şanlıurfa, Zonguldak, Bartın, Kilis, Düzce yer aldı. Vatandaşlar kuvvetli rüzgârla birlikte tipi, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

İllerden peş peşe tatil haberleri geliyor! Gözler İstanbul'da!İllerden peş peşe tatil haberleri geliyor! Gözler İstanbul'da!

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

18 Ocak Salı Türkiye geneli hava durumu (Kar yağışı etkili)

19 Ocak Çarşamba Türkiye geneli hava durumu (Kar yağışı etkili)

20 Ocak Perşembe Türkiye geneli hava durumu (Kısmen kar yağışı)21 Ocak Cuma Türkiye geneli hava durumu (Kar ve yağmur)

 

22 Ocak Cumartesi Türkiye geneli hava durumu (Kar yağışı etkili)

 

'TÜRKİYE'NİN SİBİRYASI'

Doğu Anadolu'da kar yağışı bir yana dondurucu soğuklar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Van'ın Özalp ilçesinde termometreler eksi 35 dereceyi gördü. Görüntülerdeki manzaraya bakanlar ise 'Türkiye'nin Sibiryası' yorumunu yaptı. Binalarda buz sarkıtları oluşurken itfaiye ekipleri tehlike oluşturan sarkıpları kırdı.

Van'ın Özalp ilçesinde hava sıcaklığı eksi 35 dereceye kadar indi

BOLU'DA YOĞUN KAR

Bolu Dağı bölgesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler kesiminde, D-100 yolunda ulaşım, yağış nedeniyle aksadı. Kar kalınlığı, yeşil alanlarda yarım metreye ulaşırken, Karayolları ekipleri de yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ekiplerin çalışmalarına rağmen yollar, beyaz örtüyle kaplandı. Asfalt üzerinde kar kalınlığı, 5 santimetreye yaklaşırken, sürücüler de araçlarıyla güçlükle ilerleyebildi. Bolu'da kar yağışı

Kar küreme çalışmaları için TIR ve kamyonların, D-100 yolunun Bolu Dağı geçişine izin verilmedi. 

Yoğun kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı

BURSA-ANKARA ARASI YOĞUN KAR KARAYOLUNU KAPATTI

Bursa Ankara arasında kısa süreli kapanan trafik, ekiplerin çalışmasıyla yeniden açıldı.
Bursa'yı Ankara'ya bağlayan karayolun Kestel ilçesi Ümitalan Mevkisi'nde yoğun kar yağışı sebebiyle trafik çift yönlü kapandı. Karayolları ve trafik ekiplerinin çalışmasıyla yol çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

Bölgede ekiplerin 24 saat aralıksız olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı belirtilirken, kış lastiği ve zincir olmayan araçların trafiğe çıkmamaları istendi.

YORUMLAR 13
  • Guaidoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem cikar kayaklari tatile gidiyoruz.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    baymansur geçen kış kaykay yaptırmıştı araçlara... bayekrem'de onun yoldaşı!
    Cevapla
  • ses 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı üstünde tahmin. yani tedbir. ama takdir tedbiri geçer.yeryüzüne. yağan yağmurun her bir damlasına. Yaradan. 1 melaike ikram yaratır. yeryüzüne. indirir.yani her bir şey. emir komuta zincirine bağlıdır.o yüzden.tahmincilere kızmamak lazım.yağ dicekki yağsın ol dicekki olsun.<EMİR BÜYÜK YERDEN GELİR.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Son 4 yıldır MGM istanbul için tahminlerinin pek iyi tutturamıyor. Eskiden bir hafta önceden ne söylerse tam 12 vurmuş tahminler tutardı. Şimdi günlük tahminler bile tutmuyor.
    Cevapla
  • Halit yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye. İstanbula kar falan yağmaz. Sera gazından dolayı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı