İstanbullular dikkat! Lapa lapa yağacak! Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Son dakika: Yarın ve Cumartesi gününden itibaren Batı bölgeleri ve İstanbul dahil yurdun dört bir yanında kar yağışları etkili olacak. Meteoroloji 7 günlük hava durumunu yaptığı haritalı paylaşımla duyurdu. AKOM'dan da açıklama gecikmedi.

GİRİŞ 20.01.2022 12:04 GÜNCELLEME 20.01.2022 12:04
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Son dakika: Uzun bir süredir aralıklarla farklı bölgelerde etkili olan soğuk ve karlı hava cumartesi gününden itibaren zirveye ulaşacak. 6 gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışının İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Edirne, Adana dahil 81 ilde etkisini hissettirecek. 

Kar yağışı felç etti! Yüzlerce kişi mahsur kaldı! Yollarda son durumKar yağışı felç etti! Yüzlerce kişi mahsur kaldı! Yollarda son durum

HARİTA GELDİ! 6 GÜN BOYUNCA KAR VAR

Meteoroloji'den gelen son dakika haritalı hava durumu paylaşımında cuma gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde uzun süreli kar yağışı etkili olacak. 5 Günlük hava durumu haritası

'LAPA LAPA YAĞACAK'

Türkiye ay sonuna kadar etkili olacak yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Hafta sonunda izmir ve Antalya’ya bile kar yağacağını söyleyen NTV meteoroloji editörü Dilek Çalışkan özellikle ‘‘Kara, soğuğa doyacağız. İstanbul’u özellikle yarın için uyarıyorum. Sabah saatlerinde başlayacak olan yağmur öğleden sonra birden kara çevirebilir. Cumartesi aralıklı pazar ise daha yoğun bir kar yağışı olacak’’ dedi. Önümüzdeki hafta boyunca kar yağışının devam edeceğini söyleyen Çalışkan, bazen lapa lapa bazen de daha hafif yağacağını belirtti.

 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI GÜNLERCE SÜRECEK

Uzun bir süredir beyaz örtüye hasret kalan İstanbullular Cuma akşamından itibaren başlayacak olan ve en az 5 gün sürmesi beklenen kar yağışıyla birlikte kara doyacak.

Cuma gecesi sıcaklıklar eksi 4 derecelere kadar inerken, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri de soğuk havanın etkisiyle birlikte kar yağışı kendini gösterecek.

"İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?" diye merak edenler Ocak ayının son haftasında soğuğu iliklerine kadar hissedecek.

İstanbul'da kar yağışı bekleniyor. (Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü)

AKOM'DAN UYARI: İSTANBUL'DA 4-5 SÜRECEK

Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da hava sıcaklıklarının düşeceğini belirterek vatandaşlara kar yağışı uyarısında bulundu. AKOM'dan yapılan açıklamada,"Cuma öğle saatleri itibari ile bölgemizde yeni bir soğuk hava dalgasının 4-5 gün boyunca kuvvetli kar yağışı ile birlikte etkili olacağı tahmin ediliyor." denildi.

AKOM'dan İstanbul'a kar yağışı uyarısı (Görsel: AKOM)

 

Gaziantep'ten sonra Bolu - Ankara karayolu da ulaşıma kapandı! Peş peşe kaza haberleri...Gaziantep'ten sonra Bolu - Ankara karayolu da ulaşıma kapandı! Peş peşe kaza haberleri...

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK.?

Geçmiş yıllarda kar yağışı konusunda en önde gelen illerimizden biri olan başkent Ankara'da bu yıl beklenen oranda kar yağışı görülmedi. Ankaralılar hava durumunu merak ederken Meteoroloji, sevindirici haberi verdi. 

Ankara'da hava soğuk ve kar yağışlı olacak.

Cuma günü itibariyle karla tanışacak olan Ankara, diğer haftanın ortalarına kadar soğul ve kar yağışının etkisi altında olacak. Özellikle pazartesi günü sıcaklıkların eksi 9 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor.

İZMİR'DE DE KAR YAĞACAK

Türkiye'de cuma gününden itibaren kar yağışı neredeyse her ilde görülecek. Bu iller arasında yer alan İzmir'de de 24 ocak pazartesi günü kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

İzmir hava durumu

BURSA'DA DA AYNI MANZARA

Uludağ gibi kayak turizminin kalbi olan bir merkezi içinde barındıran Bursa, cuma gününden sonra kar yağışı etkisiyle beyaza bürünecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika haberine göre sıcaklıkların pazartesi günü eksi 9 dereceye kadar inmesi beklenen Bursa'da gelecek hafta boyunca soğuk etkili olacak.Bursa 5 günlük hava durumu raporu

TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİNİ

Hava sıcaklıklarının yarından (Perşembe) itibaren batı kesimlerden başlayarak hafta sonunda iç ve doğu kesimlerde artacağı ancak Cumartesi gününden itibaren tekrar kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde tekrar azalacağı,ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

20 Ocak Perşembe Hava durumu

Orta ve Doğu Karadeniz'de kar yağışının etkili olması beklenirken Trabzon, Samsun, Ordu, Giresun ve Artvin'de sıcaklıklar 1 derecelere kadar düşecek. Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde de kar yağışı ve dondurucu soğuklar etkisini gösterecek. Batı kesimlerde hava güneşli ve parçalı bulutlu olarak seyrederken İç Anadolu bölgesinde hava bulutlu.20 Ocak perşembe hava durumu

21 Ocak Cuma Hava durumu

Cuma gününden itibaren batı bölgelerinde kar yağışı kendini göstermeye başlayacak. İstanbul, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli dahil birçok kentte hava soğuk ve kar yağışlı. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde kar bir günlük mola verirken güneş kendisini gösterecek.21 Ocak Cuma hava durumu

22 Ocak Cumartesi hava durumu

Kar yağışı Marmara Bölgesi'nden İç Anadolu ve Batı Karadeniz'e kadar yayılacak. Doğu Karadeniz'de hava kapalı olurken Akdeniz ve Ege'nin güneyinde hava yağmurlu olacak.

22 ocak hava durumu

23 Ocak Pazar hava durumu

Pazar günü itibariyle kar yağışı yurdun yüzde 80'ini etkisi altına almış olacak. İstanbul, Ankara, Bursa, Manisa, Muğla, Kocaeli, Bursa dahil çok sayıda ilde kar etkisini gösterecek. Hava sıcaklıkları eksi derecelere kadar düşecek.

 

23 Ocak pazar hava durumu

24 Ocak Pazartesi hava durumu

Pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin 81 ilinde kar yağışı görülecek. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere çok sayıda ilde görülmesi beklenen kar yağışıyla birlikte sıcaklıklar yer yer eksi 10 derecelere kadar inecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 58
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Aga, karıda ara tatilide bahane edip Son kez ülkecek kapatalım.
    Cevapla
  • emekli42 2 yıl önce Şikayet Et
    Karayolları Genel Müdürlüğüne bir hatırlatmam var, şöyle ki; Kış gelip te şehirler arası yollarda karla mücadele eden ekiplerimize kolaylıklar dileyerek hatırlatmama geçiyorum. Yıllardan beri kar yağmaya başlayınca özellikle kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan yolların açılması için kar yağışının ve tipinin dinmesi bekleniyor. Sonra yol açmaya koyuluyor ekipler. Bunu böyle değil de kar yağmaya başladığı anda yollar kapanmadan ekipleri göreve çıkartsak ve o karayolunun trafiğe kapanmasını önlesek daha güzel olmaz mı?Kar yağmaya devam ediyor tipi alabildiğine esiyor. Ortam sakinleşince ekipler göreve çıkıyor ve günlerce o yollar kapalı kalıyor. Hatırlatayım dedim.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Küresel ısınma ve iklim değişikliği yakanida böylede bitmiş oldu...corinada ki gibi amaç devketi milleti soyup soğana çevirmek...yağan karlar bunun boyle olduğunun göstergesi...arife tarif gerekmez
    Cevapla
  • rauf 2 yıl önce Şikayet Et
    bir karış kardan tirafik felç olmuş araçlar zincir takos almadan yola çıkarlar şuç kar yagdı ,yollar tuzlanmaz, şuç karyagdı , ankara kırıkale yozgat kırsehır nigde nevşehır de kardan eser yok şiddetli kar degil şiddetli kuraklık gelecek sular akmayacak 45 derece sicaklar gelecek çöl sicakları gelecek susuz kalacagız bugdalar arpalar tarım kuruyacak ondan korkun kardan degıl asıl felaket esaret ozaman başlayacak ,kar ra kurban olacagız
    Cevapla
  • serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    allahın işini kimse bilemez, harida karyağışlı gösteriyor ama burası güneşli, bilimin bile çözemediği sırlı durumlar bunlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama