Milyarlarca liralık tarihi borçla İBB'yi batağa sürükleyip hizmet üretmeyen üstüne üstlük engellendik yalanıyla algı yapmaya çalışan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun duruşuna tepki yağarken Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanıyken bir televizyon kanalına verdiği röportaj bahane ve şikayetlere sığınan zihniyete en güzel cevap niteliğinde.

27 yıl sonra ilk kez borçlanmada yasal sınırları aşmasına rağmen hizmet değil şikayet ve habane üreten CHP'li Başkan Ekrem İmamoğlu İstanbul’un dört bir yanına afişler asarak algı operasyonunu yeni bir seviyeye taşıdı.

İMAMOĞLU: AKILLARINI BAŞLARINDAN ALIRIM!

Yalan ve algı operasyonları belgelerle bozulan İmamoğlu köşeye sıkışınca "Kimi cezalandırıyorsunuz, Ekrem İmamoğlu'nu değil ki! Beni ancak üzersiniz, beni değil 16 milyon İstanbulluyu cezalandırıyorsunuz" ifadelerini kullanan İmamoğlu, "Bütçe dersi veririm onlara. Başları döner. Bana bütçe konusunda cevap yetiştirenler Türkiye'nin bütçeleri ne hale geldi ona baksınlar. Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar, akıllarını başlarından alırım!" ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU'NUN MOTTUSU: AFİŞLERLE ŞİKAYET

İmamoğlu "engelleniyoruz" bahanesini daha ileri götürerek, “Bütün metrobüs duraklarına, bütün üst geçitlere yazsınlar bunu: 'Ey halkımız, sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar. Sizin 300 tane yeni metrobüs otobüsüyle buluşmanızı engelliyorlar.' Ben bunu bugüne kadar yapmadım, şimdi bunları afişe edeceğim, Her yere bunları yazacağım ve insanlarımızın duymasını sağlayacağım.” demişti.

ERDOĞAN SEÇİLDİĞİ AN KUŞATMA ALTINDAYDI

Dönemin valisinin kendisine randevu bile vermediği, rejimi, medyası, bürakrasisi ve iş dünyasıyla bütün yapıyı kendi karşısıda bulan Erdoğan bir tek gün bile hizmet edeceğim ama engelleniyorum bahanesine sığınmamıştı.

KREDİYLE ALINAN BORÇLARIN YARISINI ÖDENDİ, ÜSTÜNE 4 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILDI

Belediye kaynaklarının doğru kullanımı ve yolsuzluğun önlenmesi amacıyla olağanüstü önlemler alan Erdoğan, 2 milyar dolar borçla devraldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını büyük ölçüde ödedi ve bu arada 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Böylece, Türkiye'nin belediyecilik tarihinde yeni bir çığır açan Erdoğan, bir yandan diğer belediyelere örnek olurken, bir yandan da halk nezdinde büyük bir güven kazandı.

ERDOĞAN DEVRALDIĞI İSTANBUL'U BU ANLAYIŞLA İHYA ETMİŞTİ

Erdoğan o dönem İBB'yi devraldığındaki tabloyu ve çalışma prensiplerini şu şekilde anlatmıştı;

İstanbul Büyükşehir belediyesi'ni teslim aldığım zaman işçinin maaşı ödenmiyordu. İSKİ'de maaşlar ödenmiyordu. 2 milyar dolar bocu vardı. Ben böyle bir belediyeyi devaldım. Devraldıktan sonra İstanbul çöp dağları içerisindeydi, biliyorsunuz, sular akmıyor. hava kirliği almış başını gidiyor. Ulaşım durma noktasına gelmiş. Böyle bir dönemde alınan bir belediye bu kadroyla beraber bu borçları ödemeye başlıyor. 2 milyar dolar borç 1 milyar dolara düşüyor. 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleşti. Krediyle değil özkaynaktan. Ama benden önceki yönetim ki şu anda CHP'nin Sivas milletvekilidir sayın Sözen.  Yaptıkları yatırımların yüzde 80'ini krediyle yaptılar ki bizim yatırımlarımızın boyutunda da değil. Bütün bunlara rağmen yine işçilerin maaşı ödenmiyordu. Borçlanma devam ediyor. Biz bu borçların yarısını ödedik. İstanbul'un çahresi bizim dönemimizde çok ciddi bir dönüş sürecine girdi. Ve girdiği içindir ki ikinci dönem aynı zihniyet seçim kazandı. Bu ekip borçları yüzde 50 indiren ekiptir. 

Yorumlar 161 Yorum Var
  • Mesaj 21.01.2022 10:28
    Erdoğan İstanbul belediye başlanıyken de engellendi.Aldığı otobüsler yollara çıkarılmadı.Herşey bir tarafa , Erdoğan'ın devir aldığı şehir ile bu zibidinin ki aynı mı ??? Sözen'den devir aldığındaki İstanbul'u bu gözler gördü gördüüüü !! Hiç mi utanma yok bunlarda yahu ????
  • bay bay 21.01.2022 10:23
    şimdi şöyle düşünelim. bunlar ülke yönetimine geldiğinde ey Amerika pkk ya destek veriyosun bu zaman kadar söylemedim şimdi afişe edeceğim tüm halkıma söyleyeceğim. Ey amerika dolarda ve ekonomide oyunlar oynuyorsun bu zamana kadar söylemedim ama afişe edeceğim. ey avrupa bize ikiyüzlü davranıyosun afişe edeceğim. Rusya ermenistan karabağa saldırıyosun afişe edeceğim. Yunanistan akdenizde önüme çıkıyosun afişe edeceğim. ÇÖZÜM YOK. ALGI ÇOK .tatilin bol olsun
  • vatansever 21.01.2022 10:07
    heyt bee ekremin durusu yeter chp li bununla ovunuyor ekrem batirdi batirdi belediyeyi pkk li doldurdu borc bataginda alin ovunun ekreminizle sonraki belediye bu borc kamburuyla mucadele edecek ekremin umrunda mi kolay gelsin istanbul halki .....
  • Atilla 21.01.2022 09:48
    3 kadeh alıp cesaret li sarhoş konuşuyor..Konuştukça batan ve yalancıların başını çeker vijdanıda sızlamıyor mu bunun acep ..
  • Abdd 21.01.2022 09:43
    İş yapabilir samimi bir suratı yok göstermelik
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek