Kar yağışı başladı! İstanbul ve iller için son dakika açıklamaları! Kaç gün sürecek?

Meteoroloji'den gelen son dakika haberine göre yurdun büyük bir kesiminde etkili olması beklenen soğuk havayla İstanbul dahil bir çok ilde günlerce kar yağacak. AFAD ve AKOM'dan yağış öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu.

GİRİŞ 21.01.2022 19:27 GÜNCELLEME 21.01.2022 21:11
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Günlerdir yapılan son dakika hava durumu uyarılarının ardından İstanbul dahil çok sayıda ilde kar yağışı başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM'dan konuyla ilgili peş peşe açıklamalar geliyor. Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli de İstanbul için 'Tam bir kış manzarası oluşacak' diyerek uyarıda bulundu.

Trafikte kar ve tatil yoğunluğu! İstanbul şimdiden, Çamlıca Tüneli kapatıldıTrafikte kar ve tatil yoğunluğu! İstanbul şimdiden, Çamlıca Tüneli kapatıldı

Hava sıcaklıklarının bugün iç ve doğu kesimlerde artacağı, ancak Cumartesi günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.Kar yağışı İstanbul'da başladı

Türkiye geneli haftalık hava durumu haritası

SİLİVRİ'DE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Günlerdir uyarısı yapılan yağış, nihayet İstanbul'un kapısından girdi. Öğle saatlerinden itibaren Silivri'de kar yağışı etkili olmaya başladı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

21 Ocak Cuma İstanbul hava durumu: İstanbulluların uzun bir süredir hasret kaldığı kar yağışı nihayet geliyor. Cuma günü sağanak yağışların etkili olması beklenen kentte akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve gece saatlerinden itibaren ise kar yağışıyla güne merhaba denilecek. Sıcaklıklar cumartesi günü eksi 1 dereceye kadar düşecek. Pazar günü ise kar yağışının en yoğun görüleceği gün olması bekleniyor.

EPGİS'ten akaryakıt istasyonlarına uyarı!EPGİS'ten akaryakıt istasyonlarına uyarı!

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), cuma günü akşam saatlerinden itibaren önümüzdeki bir hafta boyunca etkili olması beklenen dondurucu soğuk ve yağışlı hava nedeni ile sıcaklıkların 0 derece ve altında seyredeceği, beraberinde yer yer kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği yönünde uyarıda bulunurken, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

AFAD'DAN DA KAR AÇIKLAMASI GELDİ

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın bugünden (21.01.2022, Cuma) itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olması beklenmektedir. Pazartesi gününden itibaren ise ülkemizin, Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği  ve  tüm  yurtta  kuvvetli, yer  yer  yoğun  kar  şeklinde  yağışlara neden olacağı tahmin edilmektedir. Ege,  Akdeniz  ve  Güneydoğu  Anadolu’da   Perşembe  gününe  kadar  zirai don tehlikesi bulunmamaktadır. Doğu  kesimlerimizde  kar örtüsü bulunan  yüksek  ve  dik  kesimlerde  bu  hafta  beklenen kuvvetli ve  yoğun kar  yağışları ile  birlikte çığ  tehlikesi söz konusudur.

Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmesi önem taşımaktadır.

AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi, Valilerimizin başkanlığında il afet ve acil durum yönetimi merkezleri ve ilgili kurum ve kuruluşlarımız,  bu kapsamda tedbirlerini alarak gelişmeleri takip etmektedir.İstanbul kar yağışı

Yerleşim birimlerimizde genel hayatı etkileyeceği ve kurumlar arası koordinasyonu gerektirebileceği değerlendirilen yoğun kar yağışı ve don kapsamlı meteorolojik uyarılarda yapılacak çalışmalar, muhtemel can ve mal kayıplarının önlenmesi/azaltılması ve müdahale çalışmalarının daha etkin ve verimli yapılabilmesi amacıyla Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde yayınlanan Kış Tedbirleri Genelgesi’ne göre yürütülmektedir.

Bu kapsamda vatandaşlarımızın buzlanma ve don tehlikesi ile çığ tehlikesine karşı alabileceği önlemler, kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.

İstanbul'da 'İzlanda kışı' öncesi kış lastiği uyarısıİstanbul'da "İzlanda kışı" öncesi kış lastiği uyarısı

Bakan Soylu 'bugün başlayacak' deyip son dakika duyurdu! 81il valiliği uyarıldı...Bakan Soylu 'bugün başlayacak' deyip son dakika duyurdu! 81il valiliği uyarıldı...

BÜNYAMİN SÜRMELİ: KAR KALINLIĞI EN AZ 8-10 SANTİM OLACAK

Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli, İstanbul, Ankara dahil kar yağışı beklenen birçok bölge hakkında son dakika açıklamalarında bulundu.

Sürmeli, "Yarın öğle saatlerinde yağış kesiyor. Akşam saatlerinden sonra yeni bir kar yağışı daha etkili olacak" dedi.

Bünyamin Sürmeli, "Yarın sabahın erken saatlerine kadar Anadolu Yakası iç kesimlerinde Çekmeköy, Ümraniye, Beykoz, Sancaktepe, Şile'de orta ve kuzey kesimlerde kar kalınlığı 8-9 santimi bulacak. Avrupa Yakası'nda ise 1-4 santim kar kalınlığı bekliyoruz. Yarın öğlen saatlerine kadar durum bu. " açıklamasında bulundu.

'TAM BİR KIŞ TABLOSU ORTAYA ÇIKACAK'

"Yarın öğle saatlerinde yağış kesiyor. Akşam saatlerinden sonra yeni bir kar yağışı daha etkili olacak." diyen Sürmeli, "Bu da halihazırda kar örtüsünün üzerine yeni bir örtü ekleyecek ve bu dönemin tamamın 2 derece sıcaklıkta gece sıfırın altında geçecek. Tam bir kış tablosu ortaya çıkacak. Afet seviyesinde değil ama 8-10 santim civarında kar kalınlığının oluşacağı yerler olacak. Üzerine çıkabilir ama altında olma ihtimali yok. Salı ve Çarşamba kar yağışları zayıflıyor ancak kar soğuğu devam ediyor." diye konuştu.

'ANADOLU'DA BİRAZ SIKINTILAR VAR'

Sürmeli, "Anadolu'da biraz sıkıntılar var. Bolu çevrelerinde 40-45 santimlik kar yağışı bekleniyor. Afyon dolaylarında sıkı bir kar yağışı bekliyoruz. Batı Karadeniz'de kar yağışı bekliyoruz. Gaziantep ve Kilis'te yeniden kar yağışı görülecek. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'de kar yağışı bekliyoruz. İç Anadolu ve Ankara kuvvetli kar yağışını cumartesi günü alacak." dedi.

THY 49 uçuşu iptal etti

THY'DEN 49 UÇUŞU İPTAL ETTİ

Türkiye genelinde etkisini bugün artırarak devam eden kar yağışlı haba hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle büyükşehirlerde trafiği durma noktasına getiren yağışlı hava uçak seferlerini de etkiledi. Bu kapsamda THY 49 uçuşu iptal etti.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçuşların iptal edildiğini söyledi.

Üstün, "İstanbul'da etkisini artırması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçuşlarımız tedbir amaçlı iptal edilmektedir. Değerli misafirlerimizin seyahatleri öncesinde uçuşlarının durumunu kontrol etmelerini öneriyoruz" dedi.

SABİHA GÖKÇEN'DE SEFER İPTALLERİ

Sabiha Gökçen'den 28 şehre seferler iptal edildi. Ayrıca Sabiha Gökçen'e varışlı 20 sefer de aynı şekilde iptal edildi.

21 Ocak Cuma hava durumu

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.21 ocak hava durumu

Marmara Bölgesinin tamamı ve İç Anadolu Bölgesi'nin batı ve güney kesimlerinde de karla karışık yağmur etkili olacak. Karadeniz'in doğusunda güneş, Ege'de ise kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor.

22 Ocak Cumartesi Hava Durumu

22 Ocak Cumartesi İstanbul hava durumu: Gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı gün boyu İstanbul'da etkili olacak. 

Ankara'da da kar yağışının hızlanması beklenirken İç Anadolu bölgesinde Kayseri, Eskişehir dahil çok sayıda ilde kar etkili olacak. Güney Ege ve Akdeniz'de ise yağmur görülecek.22 Ocak Cumartesi hava durumu

23 Ocak pazar hava durumu 

Pazar günü kar yağışı Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli olacak. İstanbul, Ankara, Kayseri, Tokat, Bolu, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Trabzon, Samsun, Rize, Giresun, Kars, Ardahan, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Şırnak, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ gibi illerde hava soğuk ve kar yağışlı.

 

ANKARA'DA SOĞUK VE KAR

Ankara da cuma günü yağmur ve karla karışık yağmur ile birlikte soğuk günlere giriş yapıyor. Cumartesi günü Ankara'da çok yoğun bir kar yağışı beklenirken pazar günü hava sıcaklık en düşük -5, Pazartesi günü ise eksi 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.Ankara 5 günlük hava durumu

 

YORUMLAR 53
  • Lannn bıırrak! 2 yıl önce Şikayet Et
    Korktuğunuz kadar kâr yağma durumu yok...!kaynarca da durum sakin...hafif sinekleme var...! Akom un tedirgin eden açıklamaları havada kaldı..!he he he
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    benim 80yaşındaki ananemin romatizmaları bile mgm den daha iyi tahmin yapıyor.
    Cevapla
  • Rauf 2 yıl önce Şikayet Et
    Temmuz. Agustos ayların 45 derece çöl sıcakları geldiğinde yemek pisirecek suyu zor bulacağız ozaman esareti felaketi göreceğiz 200 gün sürer kar ra diyoruzya kacgun sürecek diye
    Cevapla
  • 2735455 2 yıl önce Şikayet Et
    beylikdüzünde kar yok
    Cevapla
  • VATANM@ 2 yıl önce Şikayet Et
    EyvaHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EKO KARA KARA DÜŞÜNÜYORDUR.GERÇİ KENDİSİ İÇİN İYİDE OLMUŞ.BEYKOZ VE ÇAMLICA SIRTLARINDAN BOĞAZA DOĞRU KAYAK YAPAR TATİL YAPAR......................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi