Kızılay’ın yolda kalanlara yardımı devam ediyor

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı devam ederken Kızılay’ın tüm afet birimleri yolda kalan vatandaşlara 7/24 sıcak kumanya ulaştırıyor.

Kızılay’ın yolda kalanlara yardımı devam ediyor
Kızılay’ın yolda kalanlara yardımı devam ediyor
GİRİŞ 24.01.2022 16:01 GÜNCELLEME 24.01.2022 16:01

Ülkenin dört bir yanında süren kar yağışının ilk anından bu yana gerek etkilenen vatandaşlar gerek görevliler için sahada teyakkuz halinde bulunan Kızılay ekipleri mağduriyeti en aza indirebilmek amacıyla yoğun çaba sarf ediyor.

Kızılay 400’ün üzerinde personeli ve 113 müdahale aracı ile sahada
Bolu, Aksaray, Çankırı, Ankara, Şanlıurfa ve İstanbul’da 9 noktada müdahale çalışmalarını yürüten Kızılay, 400’den fazla personel ve gönüllü desteği ve 113 müdahale ve ikram aracıyla vatandaşların gıda, içecek ve ısınma gibi ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.



Bugüne kadar aralarında İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Gaziantep, Adana, Malatya, Konya, Samsun gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 58 noktada afet müdahale çalışmalarını tamamlayan Kızılay, mağdur olmamaları için KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşların günlük sıcak yemek ve içecek ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca, yoğun kar sebebiyle yolları kapanan ve irtibat sağlanamayan köylere ulaşan Kızılay ekipleri, kapı kapı gezerek ihtiyaçları tespit ediyor ve vatandaşlara gıda ile kumanya temin ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!