Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Soylu uyardı: Kar yağışı perşembeye kadar sürecek!

Bakan Soylu, İstanbul'da kar yağışının perşembe gününe kadar süreceğini bildirerek, "Özel araçlarınızla dışarı çıkmayın" dedi. Bakan Karaismailoğlu, saat 13.00'ten itibaren özel araçların köprülerden geçişine izin verileceğini açıkladı.

GİRİŞ 25.01.2022 12:25 GÜNCELLEME 25.01.2022 20:53
Bu Habere 278 Yorum Yapılmış

Alınan son dakika bilgisine göre, İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından İçişleri Bakanı Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Sezer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ankara'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na ulaştı.

Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Soylu, canlı yayında açıklamalarda bulundu. 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: 13.00'TEN SONRA ÖZEL ARAÇLARIN KÖPRÜLERDEN GEÇİŞİNE İZİN VERECEĞİZ

Büyük bir özveri içerisinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Olumsuz hava devam edecek, arkadaşlarımızla beraber bu durumun üstesinden geleceğiz. 

İstanbul'da saat 13.00'ten itibaren özel araçların köprülerden geçişine izin vereceğiz. 

İstanbul Havalimanı'ndaki pistlerinden biri saat 12.00 itibari ile uçuşlara açıldı.

Marmaray, bu gece ve yarın ücretsiz olacak. 

BAKAN SOYLU UYARDI: KAR YAĞIŞI PERŞEMBEYE KADAR DEVAM EDECEK 

Türkiye'nin her yerinde karın soğuğun etkisini görüyoruz. İstanbul Valiliğimizin koordinasyonunda çok çetin bir mücadele başladı. Hem tipinin hem soğuğun oluşması aynı anda birçok şeyi etkiledi. Sabaha kadar tüm çalışmalar sürdü. Ayrı ayrı bölgelerde sabaha kadar hem kalan araçları hem o saate kadar orada bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için elimizden geleni yaptık. Mahmuybeyden başlayan hattın kontrollü bir şekilde açılması, vatandaşlarımızın barınma yerlerine intikallerinin sağlanması kontrol edildi. Allah'a hamd olsun, sağlık sebebiyle bir canımıza herhangi bir sıkıntı gelmiş durum meydana gelmedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımız büyük bir zorluk çekti. Kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. 8 Valilik tüm barınma ve konaklama hizmetlerini gerçekleştiriyorlar. 100'e yakın iş makinesi gönderdiler. 

İstanbul'da perşembe gününe kadar kar yağışı devam edecek. Özel araçlarınızla dışarı çıkmayın. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu balık restoranında

İÇIŞLERİ BAKANI SOYLU İSTANBUL'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul'un Bağcılar ilçesinde incelemelerde bulundu ve araçlarında mahsur kalanları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine İstanbul'a gelen Bakan Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Yunus Sezer, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde kentteki kar yağışıyla ilgili gelişmelere ilişkin bir toplantı yaptı. Bakan Soylu, toplantının ardından incelemelerde bulunmak üzere Bağcılar'a geçti.

ARAÇLARINDA MAHSUR KALANLARI ZİYARET ETTİ

Soylu, yoğun kar yağışının yolları kapatması nedeniyle Bağcılar'dan yaklaşık 4 kilometre boyunca uzun araç kuyruklarının oluştuğu Başakşehir istikametine doğru yürüyerek incelemelerde bulunurken, araçlarında mahsur kalanları da ziyaret etti.

İstanbul'da kar kaosu! İBB ilk büyük sınavında sınıfta kaldı

VALİ YERLİKAYA'YA TALİMAT

Bölgedeki gözlemlerini ve yaşanan aksaklıkları, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde karla mücadele için kurulan kriz merkezinde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya ileten Soylu, eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 278
  • Mİsafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kriz var ise parti,siyaset düşünülmeden gereken yapılır.Hükumeti ve valiliği tebrik ediyorum...
    Cevapla
  • M.yldrim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende buna kiziyorum,, gelmesinler...biraksinlar balikci,tatilci, algici ibb ye...siz yapacaksiniz,,onlar sahiplenecek...insallah intanbulun her gunu böyle olur...cunki hizmete hainlik ettiler.
    Cevapla
  • Yasasin Cehennem!!! 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki chp nin hersey guzel olacaklardan biri buymus istanbullu kar esaretinde yollarda istanbulun merkezinde mahsur kslip persanlik yasarken İBB nin belediye baskani yollarin acik olmasindan sorumlusu chp imamoglu dostlariyla her zaman oldugu gibi bana neci umursamaz bir sekilde balikcida nese icinde her zamanki imamoglu bundsn oncede istanbullu zor durumdayken tatile kactigi gunler hatirlatiyor esas bu durum vb chp ye bile bile oy atanlarin bu vebale ortak olmalari sadece bu dunya vebali esas onemli olan chp ye bile bile oy atmanin kabir ve mahserde vebali İstanbulun yollarini chp İBB si degil Cumhur ittifaki devleti acti Allah CC chp ve millet ittifakinin her turlu serrinden korusun
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bereket yağdı bereket. Tıpkı Antep, Maraş, Konya, Bolu, ... dakiler gibi. Şükürler olsun.
    Cevapla
  • sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu'nu merak eden varsa, kendileri balık restoranından sonra kardan heykel yapmakla meşgulmüş.
    Cevapla
  • Sakaryalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu karlı havada bir rakı balıktamı yapmasın !...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar