AÖL sınavları internetten mi yapılacak? MEB 2. dönem sınavları için kararını paylaştı!

AÖL 2. dönem sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin ardından Açık Lise sınavları Mart ayı içerisinde düzenlenecek. Açıktan aldıkları eğitimlerle diploma sahibi olmak isteyen Açık Öğretim Kurumları öğrencileri sınavlara kısa bir zaman kala araştırma yapmaya başladı. Bakanlık 1. dönem sınavlarının çevrim içi olarak internet üzerinden düzenlenmesi kararını almıştı. Peki AÖL sınavları online mı yapılacak? İşte MEB'in sınav kararı...

AÖL sınavları internetten mi yapılacak?  MEB 2. dönem sınavları için kararını paylaştı!
AÖL sınavları internetten mi yapılacak? MEB 2. dönem sınavları için kararını paylaştı!
GİRİŞ 30.01.2022 17:16 GÜNCELLEME 31.01.2022 11:02
Bu Habere 273 Yorum Yapılmış

AÖL sınav tarihleri, milyonlarca Açık Öğretim Lisesi öğrencilerini yakından ilgilendiriyor. Kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesine kısa bir zaman kala gözler Milli Eğitim Bakanlığının sınav kararına çevrildi. Açık Öğretim Kurumları tarafından organize edilen sınavlara katılabilmek için kayıt yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Kayıt yaptırmayan adaylar sınavlara kabul edilmezken, sınavlar hakkında kritik bir karara imza atıldı. AÖL sınavlarında öğrencilere 20 soru yöneltilecek ve adayların bu soruları cevaplanması için 30 dakika süresi olacak. MEB tarafından alınan karara göre bu yıl ders geçme notu 35 olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağını öğrenciler için paylaştı. Peki AÖL 2. dönem sınavları çevrim içi mi yapılacak? İşte yapılan o açıklama...

Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklandı!Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklandı!

Açık Lise Sınavları Artık e-Sınav Olarak Düzenlenecek!

Milyonlarca öğrencinin eğitim aldı Açık Öğretim Kurumları sınavlarıyla ilgili MEB kritik bir hamle yaptı. Daha önce de sınavların yapılış şekli üzerine çalışmalar yürüten Bakanlık II. dönem sınav uygulama takvimini paylaştı.

Öğrenciler sınavlara aynı ehliyet sınavlarında olduğu gibi e-Sınav salonlarında katılacak. Sınavlar bilgisayar ortamında gerçekleştirilirken gözetmenler ve kameralar eşliğinde 2. dönem sınavları yapılacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 Yılı Sınav Uygulama Takvimini Yayınladı!

Öğrenciler Sınava Randevu İle Girecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Kurumları sınavlarının e-Sınav şeklinde düzenlenmesi kararını aldı. Takvimin açıklanmasıyla öğrenciler sınavların Mart ayında hangi tarihte düzenleneceği merak ediyor. Ehliyet sınavlarında olduğu gibi öğrenciler, Mart ayında sınava girecekleri tarihleri kendileri belirleyecekler. Sistem üzerinden randevu alan öğrenciler bilgisayar ortamında e-Sınav salonlarında sınava katılacaklar. Bakanlığın Şubat ayında sınav tarihlerine ilişkin randevu işlemlerini başlatması bekleniyor.

e-Sınav Nedir? AÖL Elektronik Sınavlar Nasıl Yapılacak?

e-Sınav, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılı evrak kullanılmadan, belirlenen merkezlerde ve illerde bilgisayar üzerinden yapılan sınavlara verilen isimdir. Sınavın uygulaması ve değerlendirmesi ile birlikte her türlü işlem bilgisayarlar aracılığı ile elektronik ortamda sağlanır.

e-Sınavlarda sınavın sona ermesinin ardından aynı saat içinde öğrenciler, sınav notunu öğrenebilirler.  Milli Eğitim Bakanlığı henüz Açık Öğretim Lisesi e-sınavlarının nasıl yapılacağına ilişkin bir açıklama yapmadı. Ancak daha önce olduğu gibi öğrencilere 20 soru ve 30 dakika sınav süresi verilmesi bekleniyor.

AÖL Kayıt Yenileme İşlemleri Uzatıldı!

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme takvimine göre Açık Öğretim Lisesi kayıtları 8 Şubat Salı günü mesai bitiminde sona erecekti. Bakanlık yeni yayınladığı duyuruda kayıtların yoğunluk oluşturmaması adına 11 Şubat'a kadar uzatıldığı bilgisini paylaştı. Kayıt yenileme ve ilk kayıt yaptırmak isteyen adaylar Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ile birlikte sisteme giriş yaparak 'Ders seçme ve kayıt yenileme işlemleri' başlığı altındaki adımları takip edecek. Kayıt yenileme ücretini yatıran adayların işlemleri tamamlanacak.

AÖL 2021-2022 Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme yapmak isteyen adaylar, her yıl MEB tarafından belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemelidir. 2021 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücreti 50 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 5 TL yatırılacaktır.  Adaylar, Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankasına T.C. kimlik numarası beyan ederek AÖL kayıt yenileme ücretini yatırabilir. Kayıt yenileme ücreti ayrıca odeme.meb.gov.tr adresinden de banka veya kredi kartıyla gerçekleştirebilir.

MEB'den Geçiş İşlemleri İçin Açıklama Geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi sayfasından yapılan açıklamada örgün eğitimde e-Okulda kayıtlı olan öğrenciler için geçiş takvimi yayınlandı. Açıklamada " dönem atlatma işlemlerinin 4-6 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacağından, söz konusu öğrencilerden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve işlemleri 07 Şubat 2022 - 11 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Halk eğitimi merkezi müdürlükleri ve yüz yüze eğitim kurumlarında yoğunluk oluşmaması adına, kayıtlar tüm öğrenciler için 11 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 273
  • Derya ak 2 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen sınav online olsun randevu ile sinavmi olur mantık nedir herkes elini sürdüğü klavye kullanmak istemiyorum dünya bu virusle yok oldu sınavın ısrarla bu şekilde yapılması üzücü
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    ben mezun oldum son kararı meb verir.
    Cevapla
  • Hulya 2 yıl önce Şikayet Et
    50 yaşındayım online olsun virüs başını aldı gitti
    Cevapla
  • Sessiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar 95 bin iken yarıyıl tatili vakalarda dolayı uzatlırken sınavların e sınav yapılması doğru değil
    Cevapla
  • Edanur 2 yıl önce Şikayet Et
    Online olsun ya bu seneyi insanlar atlatsin bence online olsun zaten insanlar bende dahil universite okuyacak halimiz yok 42 yasindan sonra online olsun insanin akliyla dalgami geciyorsunuz paraysa amac zaten para yatiyor kazaniyorsunuz daha ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!