Öğrencilere 1000 TL burs desteği veriliyor! 2022 Eğitim desteği başvurusu nasıl yapılır?

Üniversite sınavına hazırlanan lise 12. sınıf öğrencilerine yönelik burs desteği duyurusu yayınlandı. Esenler Belediyesi, başvuru şartlarını taşıyan adaylara, internetten başvuru yaptığı takdirde 1000 TL eğitim yardımı yapacak. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, eğitim desteğinin detaylarını açıkladı. Peki 1000 TL burs başvurusu nasıl yapılır? İşte internetten bursa müracaat etme yöntemi…

Öğrencilere 1000 TL burs desteği veriliyor! 2022 Eğitim desteği başvurusu nasıl yapılır?
Öğrencilere 1000 TL burs desteği veriliyor! 2022 Eğitim desteği başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 03.02.2022 09:05 GÜNCELLEME 03.02.2022 09:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Üniversite sınavı başvurularına kısa bir zaman kala milyonlarca öğrenci sınav hazırlıklarına hız verdi. ÖSYM üç oturumda düzenlenecek AYT, TYT ve YDT oturumlarının 18-19 Haziran tarihleri içerisinde yapılacağını duyurdu. Sınav hazırlığı içinde olan öğrencilerin kitap, defter ve test gibi ihtiyaçlarının karşılanması için Esenler Belediyesi harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda eğitim faaliyetlerini sürdüren adaylar eğitim desteğinden yararlanabilecek. Başvuru süreci internet üzerinden devam ederken adaylar tarihleri ve şartları araştırmaya devam ediyor. Peki 1000 TL burs başvurusu nereden ve ne zaman yapılacak? İşte adaylar için adım adım başvuru yöntemi…

Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklandı!Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklandı!

Esenler Belediyesi Öğrencilere 1000 TL Verecek!

Esenler Belediyesi, Esenler sınırları içerisinde oturan ve gerekli şartları taşıyan öğrencilere 1000 TL eğitim desteği verileceğini duyurdu.  Müracaatlar internet üzerinden sağlanırken adayların gerekli şartları taşıması gerekmektedir. İşte başvuru şartları;

  • - Esenlerde ikamet etmek

  • -Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda örgün eğitim almak,

  • -Üniversite Sınavına hazırlanmak,

  • -Lise 12. sınıf öğrencisi olmak.

Esenler Belediyesi Eğitim Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğitim desteği başvuruları, Esenler Belediyesi resmi internet sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor. Destekten yararlanmak isteyenlerin " Kullanıcı oluştur" bölümünden kayıt oluşturması gerekiyor. Başvuru işlemleri ise " Online işlemler" kısmından T.C. kimlik numarası ve şifre girişiyle tamamlanıyor. Dileyen adaylar buradan direkt olarak başvuru sayfasını ziyaret edebilirler.

Öğrencilere Eğitim Desteği Nasıl Verilecek?

Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu, yaptığı açıklamada öğrencilerin eğitim, spor, kültür, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için eğitim desteği verileceğini ifade etti.  Esenlerde ikamet eden ve MEB'e bağlı örgün liselerde okuyan 4.000'ne yakın son sınıf öğrencileri Ocak, Mart ve Nisan ayında toplam 1000 TL destek alacak.

"Bütçe Katkısı Olacaktır"

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, eğitim desteğinden yararlanacak öğrenciler için mesaj yayınladı. Başkan Göksu " Eğitime Tam Destek projemiz” ile Esenler’de ikamet eden tüm lise son sınıf öğrencilerimize 1000 TL eğitim desteği sağlıyoruz. Gençlerimizin üniversite sınavlarına hazırlandıkları bu günlerde vereceğimiz bu destek; onlar için motivasyon, siz velimiz için ise bir bütçe katkısı olacaktır. 

YORUMLAR 5
  • Mervan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende 12 sınıfa gidiyor um desteğinize ihtiyacım var eksiklerimi var bunu karşılayamıyorum
    Cevapla
  • R E S Z . 2 yıl önce Şikayet Et
    Lise son sınıfım dışardan okuyurum ve üniversiteye çalışıyorum bizimde desteğe ihtiyacımız var bizi de görmenizi temenni ediyoruz.
    Cevapla
  • Ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim oğlum üniversiteye gidiyor onu yazdırmak istiyorum
    Cevapla
  • Kelami 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden İBB üniversite öğrencilerine burs verirdi. Bu CHape mahkemeye gitti ve iptal ettirdi. Şimdiki gençlik bunu bilmeyebilir. O zaman sanırım ilkokula gidiyorlardı. Şimdi yeniden İbb burs verirmiş. Verir ama kime. Devşirdiği kitleye. Bu arada Tevfik Göksu yu tebrik ederim. 100 tane Eko bir tane Tevfik etmiyor işte.
    Cevapla
  • Trajikomik 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var ibb genç üniversiteli çoğu kişiye çıktı, M. Tevfik Göksu yeni jenerasyondan oy almak için yapıyordur diye yorumluyorum ta ki kendisi biz lisede son sınıf iken okula gelmiş sonrasında müdürler bizi apar topar konferans salonuna indirmiş ve oy istemiştir seçim zamanında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...