25 Ocak 2022  Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Atina da kara teslim
Yunanistan'ı "Elpis" adı verilen kar fırtınası vurdu. Ülkenin birçok bölgesinde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası ordu yardım için sokağa indi. Başkent Atina'yı çevreleyen Attika Odos Otoyolu dahil bir çok otoban karla kaplandı. Çok sayıda otobüs ve tramvay seferi iptal edilirken, karın şiddetini birkaç gün daha sürdüreceği ifade edildi.

Bakanlar İstanbul’da
Kar esareti sonrası İstanbul’a gelen Bakan Soylu, İstanbul'da kar yağışının perşembe gününe kadar süreceğini bildirerek, "Özel araçlarınızla dışarı çıkmayın" dedi. Bakan Karaismailoğlu, ise Marmaray’ın bu gece ve yarın ücretsiz olacağını duyurdu.

Otogardan çıkış yok
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; 26 Ocak Çarşamba 09.00’a kadar durdurulmuştur." açıklamasında bulundu
Dünya gündemi ile haber turumuza devam ediyoruz


F-35 düştü
ABD'ye ait F-35C savaş uçağı, Güney Çin Denizi'nde bulunan USS Carl Vinson uçak gemisine inmeye çalıştığı sırada düştü. Kendini uçaktan fırlatmayı başaran pilot sağ olarak kurtarılırken, 7 personel yaralandı.


Milli Muharip etkisi
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, başta Milli Muharip Uçak Projesi'nin ihtiyaçlarını karşılamak olmak üzere çeşitli projeler için kurdukları yeni tesislerin ihracat yoluyla ülke ekonomisine katkı sağlayacağını bildirdi.

Rusya’dan döviz kararı
Rusya Merkez Bankası, Rus rublesinde yaşanan değer kaybı nedeniyle iç piyasada döviz alımını durdurduğunu açıkladı.

 

Dramatik veda

Afrika Uluslar Kupası Son 16 Turu maçında Kamerun, Komorlar'ı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Futbol tarihinde ender görülen olayda 2 kalecisi Kovid-19 olan, 3. kalecisi de sakatlanan Komorlar'ın kalesini sol bek korudu.

 

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Cafer 26.01.2022 11:18
    İstanbul halkı eko C.Başkanı seçilirse kurtulursunuz,yoksa gelecek seçimdede İstanbullun başına bela olur.Dersimli kemalı ve Mahsuru geçerde C.Başkanı seçilirse o zamanda tüm ülkenin başına bela olur.
  • TARİHÇİ 26.01.2022 11:12
    ibb yardıma koşsun hemen
  • Hakim 26.01.2022 11:10
    Dinlemedim ama atina da otobanda kalanlara otoban işletmecisi 2000avro tazminat verecek. Bunu da ekleyin
  • Vatandaş 26.01.2022 10:32
    Vay gözünüzü seveyim, kar vekış haberleri bizde hep İmamoğlu üzerine, karalama, otoban ve karayollarından bir kelime bahsetme yok, Atina ,da otoban kapanmış, vatandaş isyanda imiş. Dürüst haberciysen, bizdeki otoban ve otoyollarda isyan edenlerin de haberini yap.
  • kosovalı 26.01.2022 08:00
    hala imamoğlu bilemem ne tartşması hey türkiyem hey demokrası insan hakları yok bu ülkede yunan özel yolda kalana 2000 euro veriyor bizse üstüne para verieriz müteahite . almanya bizi kıskanıyor ....
Daha fazla yorum görüntüle