24 il için 'turuncu' 9 il için 'sarı' uyarı: Yoğun kara dikkat

Meteoroloji'den yapılan "turuncu" ve "sarı" uyarıda, yurdun büyük bölümünde yoğun kar yağışı ve soğuk hava bekleniyor. Tüm yurdu etkisi altına alan İzlanda kaynaklı soğuk ve kar yağışlı hava cuma günü yurdu terk edecek.

GİRİŞ 25.01.2022 21:54 GÜNCELLEME 25.01.2022 21:55
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yarın Marmara'nın kuzeyi ile Ege kıyılarının çok bulutlu, kalan kesimlerin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar Doğu ve Batı Akdeniz'de karla karışık yağmur ve kar, kalan kesimlerde kar şeklinde olacak. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Meteoroloji, Adana, Adıyaman, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Mesin, İstanbul, Kocaeli, Malatya, K.Maraş, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Yalova ve Kilis'i "turuncu kod" ile uyardı.

24 il için 'turuncu' 9 il için 'sarı' uyarı: Yoğun kara dikkat

Ayrıca, Hatay, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Osmaniye için de "sarı kod" ile uyarı yapıldı.

24 il için 'turuncu' 9 il için 'sarı' uyarı: Yoğun kara dikkat

Öte yandan iç ve batı kesimlerde 6 ila 14 derece olmak üzere ülke genelinde mevsim normalleri altında seyeden hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren batı kesimlerde artacağı tahmin ediliyor.

İZLANDA SOĞUĞU YURDU NE ZAMAN TERK EDECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, bugün ve yarın yurdun iç ve doğu kesimlerinde kar yağışının aralıklarla devam etmesinin beklendiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Bu yağışlar İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'de, Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Bunun yanında Kocaeli ve Sakarya'nın yükseklerinde de yoğun kar yağışı bekliyoruz. Perşembe ve cuma günü yağışlı hava yurdun doğusuna doğru hareket edecek. Cuma günü Doğu Anadolu'nun doğusunda kar yağışlarını gördükten sonra soğuk ve kar yağışlı havanın yurdu terk etmesini bekliyoruz."

Sıcaklık kıyı kesimlerde mevsim normallerine yaklaşacak

Özellikle yurdun batı kesimlerinin 29 Ocak Cumartesi itibarıyla yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği uyarısında bulunan Macit, "Kıyılarda yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak bu yağışların, pazar ve pazartesi günleri yurdun iç kesimlerinde kar şeklinde görülmesini bekliyoruz" dedi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-14 derece altında seyrettiğini vurgulayan Macit, hava sıcaklığının kıyı kesimlerde mevsim normallerine yaklaşacağı, iç ve doğu kesimlerde ise mevsim normallerinin altında kalmaya devam edeceği tahminini paylaştı.

İstanbul'da 3 gün boyunca buzlanma ve don yaşanacak

İstanbul'da yarın sabaha kadar orta kuvvette kar yağışlarının süreceğini belirten Macit, "Çarşamba sabah başlayarak üç gün boyunca İstanbul'da buzlanma ve don olayı yaşanacak. Dolayısıyla vatandaşların ulaşımda bu uyarıyı dikkate almasını istiyoruz. Hafta sonu yağışları İstanbul'da yağmur şeklinde olacak" diye konuştu.

Hava Tahmini Uzmanı Macit, Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri için ise zirai don uyarısı yaptı.

YORUMLAR 44
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Yağsın berekettir ama belediye ve karayollari görevlerini aksatmasa da biz çalışan insanlar işimize rahat gidip gelebilsek keşke
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke o yptı bu ypmdıyı bıraksalarda insnlara hizmet etseler bu kadar sacmalayana kadar,,,,
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Kar yagmazsa bereket olmaz
    Cevapla
  • Nedim 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha çok kar versin
    Cevapla
  • Gülsezen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zonguldağa da yağıyor kar heren burayada buzlanma olabilir diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • MURAT72 2 yıl önce Şikayet Et
    Batmana uyarı yapmışsınız da biz bişey görmedik hava 5 derece sabah 5 ten beri yağmur yağıyor :) tüm türkiyede yağdı batman hariç
    Cevapla
  • Ali yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsınlar Allah'ın işinedemi karışsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar