CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu ve elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili tartışmaların ele alındığı Tarafsız Bölge programında sanatçı/yazar Bedri Baykam, Türkiye'deki nükleer ve termik santrallere yönelik eleştirilerine gazeteci Zafer Şahin, Avrupa ve dünyadaki nükleer santraller ve enerjideki payları ile cevap verdi. 

BEDRİ BAYKAM'DAN TÜRKİYE'DEKİ TERMİK VE NÜKLEER TESİSLERE TEPKİ

Elektrik ve doğalgaz faturalarına yönelik eleştirilerin tartışıldığı programda Bedri Bayram, Türkiye'deki termik ve nükleer santral yatırımlarına karşı çıkarak "Denizli, Sinop, Amasra ve Akkuyu'ya yönelik vatandaşlar tepki veriyor. O insanlarla konuşulsun gerekirse onlar gelsin burada yaşadıkları ve yaşayabilecekleri zararları anlatsın. Bu konuda halkımız şaşırtıcı derecede duyarlı. " dedi.  Baykam, öneri olarak da güneş, rüzgar, doğalgaz ve elektriğin devletin fiyatını kontrol ettiği mecralara çekilmesi gerektiğini savundu.

ZAFER ŞAHİN: AVRUPA ENERJİSİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU NÜKLEERDEN SAĞLIYOR

Gazeteci Zafer Şahin ise "nükleeri yapmayalım, HES'leri yapmayalım, peki bu elektriği nasıl ucuzlatacağız" diye sordu.  Şahin, Fransa'nın elektrik ihtiyacının yüzde 70'ini nükleerden karşıladığını, Slovakya ve Ukrayna yüzde 54'ünü,  Macaristan yüzde 49'unu, Belçika yüzde 47'sini tüm AB ülkeleri için de nükleerin elektrikteki payının yüzde 25 olduğunu söyledi. 

"SAROZ KÖRFEZİ'NDEKİ TESİSE KARŞI ÇIKANLAR DEDEAĞAÇ'TAKİ TESİS İÇİN SUSUYOR

Enerjiyi çeşitlendire olmadan maliyetlerin düşürülemeyeceğini dile getiren Şahin, Saros'da Türkiye'nin doğalgazda arz güvenliğini sağlamak için  doğalgaz depolama tesisi kurmaya çalıştığını belirterek "Son derece çevreci bir tesis için ortalık ayağa kalktı. Haluk Levent devreye girdi, Yunanistan'dan sanatçılar geldi. Saros'a bunu kuramazsınız dediler. Ancak tam Saros'un karşısında 70 kilometre ilerisinde Dedeağaç'ta Yunanistan Avrupa Birliği desteği ile aynı tesisi kuruyor ve hiçbir tepki yok. " dedi. 

BERGAMA'DAKİ ALTIN MADENİNDE FETÖ OYUNU BÖYLE OYNADI

Zafer Şahin, Bergama'da altın madeninin çıkarılmasına yönelik tepkileri de hatırlatarak madeni işletecek şirkete karşı yapılan kampanyalar sonrasında şirketin nasıl el değiştirdiğini, tesisin  FETÖ sanığı Akın İpek'in eline geçtikten sonra eylemlerin nasıl sona erdiğini çarpıcı örneklerle dile getirdi. 

 

Yorumlar 118 Yorum Var
  • emre19 09.02.2022 22:07
    Nükleer tesisi öyle kolay kimse inşaat edemez. Bunların kafasının almadığı yer tamda burası İstiyorlarkı Türkiye bu tesizlere Cumhurbaşkanıyla kavuşmasın hep yerinde saysin istiyorlar.
  • halıl 09.02.2022 21:51
    bu Chp zıhnıyetı bu memleketın zıhnıyetı değildir..Bu zıhnıyet ve partı olduğu muddetçe herşey berbat olur..Takoz parti..
  • hatice karasu 09.02.2022 20:02
    bu ne yaa..!Allahın belası bu chp zihniyetinden kurtulduğumuz günü görmek nasibimiz olurmu acaba?
  • abdulbaki 09.02.2022 00:49
    nükleer ve diğer enerji ihtiyacımız için kurulacak tesislere karşı çıkanların elektrikleri kesilecek. saros ta karşı çıkanlara, yunanistan hatırlatılıp ülke olarak çekilen zarar bunlara ödetilecek. bunlar ülkenin her türlü gelişmesine karşılar. insanlık ayakları ise milletin gözünden kaçmıyor. güya haluk levent orada burada fakir ve sakat insanlar ile ilgileniyor. gel gelelim aynı şahıs utanmadan ülkemin en temel ihtiyacında karşısında yer alıyor ise bunun kamuoyuna gösterilmesi ve ceza verilmesi şart.
  • Erkan 08.02.2022 17:27
    Kaçak elektrik kullanalanlar var memleketde
Daha fazla yorum görüntüle