Büyükçekmece'deki cinayetin detayları ortaya çıkıyor

Büyükçekmece'deki kazıda cesedi bulunan Murat Kartal'ın işkence gördükten sonra yüzüne sert bir cisimle vurulup öldürüldüğü ifade edildi. Ayrıca Kartal'ın, öldürülmeden dakikalar önce kendi telefonuna aktardığı ses kaydı ortaya çıktı.

Büyükçekmece'deki cinayetin detayları ortaya çıkıyor
Büyükçekmece'deki cinayetin detayları ortaya çıkıyor
GİRİŞ 08.02.2022 06:57 GÜNCELLEME 08.02.2022 06:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Şubat’tan itibaren Büyükçekmece’de boş bir arazide yapılan kazı çalışmasında 4 Şubat Cuma günü cesedi bulunan Murat Kartal’ın son ses kaydına ulaşıldı.

Dört gün boyunca yapılan kazıyla cesedi bulunan Murat Kartal'ın, öldürülmeden dakikalar önce kendi telefonuna aktardığı ses kaydında, sahte gözaltı formülüyle kendini evinden alarak hasımlarına teslim eden polis memurları Erdem Öntürk ve Fatih Erkut arasında geçen diyaloglar ortaya çıktı.

Ses kaydında, hasım olduğu Baybaşin ailesinin fertlerine teslim edilmeden dakikalar önce polislerle maktulün arasında geçtiği iddia edilen konuşmalar yer alıyor. Polisler tarafından uzun süre gezdirilirken tedirgin olduğu ses tonuna yansıyan Murat Kartal’ın, polislerle aralarında geçen konuşmayı ses kaydına alarak ailesine attığı öğrenildi.

Murat Kartal ile polis ekipleri arasındaki diyalogda polis memurunun, “Sen silahtan dolayı mı sıkıntı yapıyorsun?’ sorusu üzerine hayatını kaybeden Kartal’ın, ’Abi silahtan sıkıntı yapmıyorum. Aldığım yer belli yani. Sıkıntı değil de ama niye böyle arabada geziyoruz. Onu anlamıyorum" cevabını verdiği 'polis ekibinin' ise ‘müsterih ol’ diyerek karşılık verdiği görülüyor.

VİLLADA SORGULANIP İŞKENCE YAPILMIŞ

Öte yandan, olayla ilgili, soruşturmayı derinleştiren ekipler, Kartal'ın cesedin bulunduğu alanın yakınlarındaki Yavuz Yavuztürk'e ait villada sorgulanıp işkence gördükten sonra elleri ve ayaklarını bağlayıp, yüzüne sert bir cisimle vurarak öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Cesedin sol bilek kısmında kelepçe olduğu, ayak ve ellerinin iple bağlandığı ve kafasına ise poşet geçirildiği kaydedildi. Ekiplerce villada yapılan inceleme ve aramalarda kan izlerine rastlandığı öğrenildi. Murat Kartal'a ait olduğu düşünülen cesedin kimlik ve ölüm sebebinin resmi olarak belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'nda ki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Murat Kartal'ın 2015'te çıkan kavgada Baybaşin ailesinden Edip Fırat cinayetinin faili olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği'nde görevli Erdem Öntürk ve Fatih Erkut'un, 20 Ocak Perşembe günü Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde polis kimliklerini kullanarak Murat Kartal'ı gözaltına aldıkları belirlendi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • ademoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay da polis lerin içinde kötü niyetli olanların olduğunu gösteriyor.Bu konu cok önemli böyle polislerin cezası ağırlaştırılmiş ömür boyu hapıs olmalı
    Cevapla
  • Fırat Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    olay haberdeki gibi gerceklesmisse sayet ismi gecen iki polis memuruda cinayetten en agir sekilde ceza almalıdır polis kimlik ve kurum gücünü bu şekliyle kullanmanın cezasi 5 kat 10 kat daha agir olmalıdır devlet vatandaşını korumak zorundadir.bu kolluk güçleri bu sekilde olaylara karisirsa vatandaş ne yapacak cok önemli bir olay vahim bir olay yine her sey garibana olan zamanlar gelmez inşaAllah
    Cevapla
  • Ts61 2 yıl önce Şikayet Et
    Olayla alakalı herkes idam edilmeli
    Cevapla
  • Mehmet58 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bunlar polis gerçekten.biz kime hüvenecez kardeş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!