Artvin'in Borçka ilçesinde ayı saldırısını uğrayan işitme engelli yaralandı. İlçedeki Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Camili Havzasında bulunan Efeler Köyü Aksu Mahallesi'nde yaşayan işitme engelli Ersin Karadeniz (36), dün mezradaki evinin çatısındaki karları temizlemek için dışarı çıktı. Karadeniz, mezradaki evine giderken yolda ormanlık alanda dinlenirken ayı saldırısına uğradı.
Bir süre ayı ile boğuşan Karadeniz elindeki baltayla karşılık verdi. Bunun üzerine ayı bölgeden uzaklaştı. Ayı saldırısı esnasında bacaklarından yaralanan Karadeniz, telefonla görüntülü arayarak durumu akrabalarına bildirdi. Kar nedeniyle araçla ulaşımın olmadığı bölgeye yaya olarak giden vatandaşlar, Karadeniz'i ağaç dallarından yaptıkları sedye ile köy merkezine kadar getirdi. Borçka Devlet Hastanesine getirilen Karadeniz, buradaki ilk müdahalenin ardından Artvin Devlet Hastanesine sek edildi. İki bacağından ciddi şekilde yaralanan Karadeniz, Artvin Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinden sonra taburcu edildi. Gazetecilere olayı anlatan Karadeniz'in amcası Veysel Karadeniz, yeğenin hayatı tehlikesinin olmadığını ama bacaklarında ciddi yaralanmalar olduğunu kaydetti.


Yeğeninin doğuştan işitme engelli olduğunu belirten Karadeniz, şöyle devam etti:
"Mezrada bulunan mereğinde ot olduğundan, çatısı çökmesin diye köyden kalkıp mezraya gitmiş. Mezra uzak tabi, ister istemez ormanın içinden geçiyorsun. Ağacın dibinde oturduğu sırada arkasından aniden ayı saldırmaya başlamış. Ayı ayaklarından kapıp silkelemeye başlayınca buda elindeki baltayla ayıya vurmuş ve kurtulmuş. Bir arkadaşını görüntülü arayarak yardım istiyor, daha sonra bize haber verdiler, biz de kalktık köyden almaya gittik, getirdik. Hastanede tedavisi yapıldı. 14 dikişi atıldı bacağına. Durumu şu anlık iyi."

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Vatandaş 13.02.2022 20:24
    Her taraf ayı doldu. Karadeniz'de insanlar ayı korkusundan bazı yerlerde çayı dalında bırakıyor
  • yaani 13.02.2022 20:20
    Öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin. Olay klasik ayı taktiğini gösteriyor. Önce ayakları yaralar sonra kaçamayan avını canlı canlı ayaklarından başlayarak yer. Bu yüzden ayının eline düşmek en korkunç şeylerden biridir. Mesela bir aslan önce boğar sonra yer. Ormanlık yerlerde gezecekseniz bir kaç kişi beraber gezin. Ayı ile karşılaşırsanız beraber karşı koyun, çünkü kaçamazsınız. Tabi her ayı insan avcısı değildir, genelde çok acıkmadan insana saldırmazlar. Böyle yerlerde yaşayanların mutlaka 2-3 kangal beslemesi lazım aslında.
  • Adınız 13.02.2022 16:26
    Ayının kış uykusunda olması gerekmiyor mu?
  • Gürbüz 13.02.2022 15:59
    Rabb'im acil şifalar versin. Amin. Kış yağışlı geçmektedir. Biraz tedbirlerimizi artırmalıyız. Aman dikkat. Ama olacak olur zaten. Tekrar şifa dilerim, Eş Şafi'den. Amin.