Bilecik Sağlık Müdürlüğünden "kusma ve ishal şikayetleri"ne ilişkin açıklama

Bilecik Sağlık Müdürlüğü, çok sayıda kişinin kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurmasına ilişkin başlatılan incelemenin sonuçlandığını bildirdi.

Bilecik Sağlık Müdürlüğünden "kusma ve ishal şikayetleri"ne ilişkin açıklama
Bilecik Sağlık Müdürlüğünden "kusma ve ishal şikayetleri"ne ilişkin açıklama
GİRİŞ 16.02.2022 03:41 GÜNCELLEME 16.02.2022 03:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şubat ayının başından bu yana Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle başvurularda artış olması sebebiyle müdürlük tarafından incelemelerin hızlı ve etkin bir şekilde başlatıldığı belirtildi.

Şikayetlerin ardından 551 noktadan klor seviye ölçümü ve 93 noktadan da su analizlerinin yapıldığı aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden de ilimize üç kişilik uzman ekip vaka çalışmaları için gönderilmiştir. 552 vatandaşımız ile yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmeler neticesinde ve laboratuvar incelemelerinde ilimizin su kaynağı olan Karasu kaynağı dışında Ulutepe su deposuna Beylikpınar kaynağından da geçiş olduğu saptanmış olup su geçişi Bilecik Belediyesi ile görüşülüp kapatılmıştır. Ayrıca Beylikpınar kaynağından su numunesi alınıp Sağlık Bakanlığı laboratuvarına 500 litre su numunesi ve hastalarımızdan alınan dışkı numuneleri gönderilmiştir. Bakanlığımız tarafından yapılan laboratuvar analizlerinde Beylikpınar kaynağında ve hastalarımızın dışkı örneklerinde vakaların kaynağı olarak 'norovirüs' saptanmıştır."

Her gün 50 noktadan klor seviye ölçümlerinin devam ettiği aktarılan açıklamada, "Norovirüs, tüm dünyada erişkin ve çocuklarda görülen ishallerin önemli bir kısmından sorumlu olan bir virüstür. Normalde bütün yıl boyunca görülebilir ve her yaştan insanları etkileyebilmektedir. İshal şikayetiyle hekime başvuran erişkinlerin yaklaşık yüzde 20'sinden norovirüsler sorumludur. En sık bulaş yolları kişiden kişiye temas ve sulardır. Virüsün dışkıyla atılımı ve bulaştırıcılığı 3 hafta sürebilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, kişisel ve ev içi hijyene dikkat edilmesi, tuvalet sonrası olmak üzere ellerin ve yiyeceklerin iyi yıkanması, genel temizlik kurallarına mutlaka uyulması gerektiği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır dağdaki kaynak suyunu kullanıyoruz..... baraj ve şebeke suları sabotaja ve kimyasal saldırıya açıkken hiçde güvenilir değil özellikle stebilize için ilaçlanırken bir yandanda insan anatomisine zarar verebilecek katkılar olması aşikar..... hazır olan hiç bir gıda yı tüketmeyin......
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ecdada Evliyaya Chp'yi layik görenlere bşr ders olsun
    Cevapla
  • Saglıkcı 2 yıl önce Şikayet Et
    yalannnnnn vallahi yalan. korona torona hepsi de yalan. akıllının biriside çinden gelen soguk gıdaların uzerinde var demişti. ne kadar benziyor. korkuya devam.
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Çevremden kaç kişi vefat etti, sence tiyatro mu oynuyorlar. Git bir de yoğun bakımdakilere sor ,yalan mı gerçek mi. Yalansa Allah senin başına versin diyecem ama kalbim el vermez. Allah ıslah etsin seni.
    Cevapla
  • Düşünüyorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim yapiyo sizce bunu suyu ilacliyorlar tabi ki ilaç firmaları sırf ilaç satmak için terörist dağda değil sadece şehirlerde artık market sahipleri ilaç firmaları bunlar insan düşmanı varlıklar
    Cevapla
  • Kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyi günleriniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar