Erzincan’da kapalı yöntemle ilk prostat kanseri ameliyatı yapıldı

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk olarak kapalı yöntemle (Laparaskopik Radikal Prostatektomi) prostat kanseri ameliyatı yapıldı.

Erzincan’da kapalı yöntemle ilk prostat kanseri ameliyatı yapıldı
Erzincan’da kapalı yöntemle ilk prostat kanseri ameliyatı yapıldı
GİRİŞ 17.02.2022 16:21 GÜNCELLEME 17.02.2022 16:21

Ameliyat, Üroloji Anabilim Dalı hekimleri Doç. Dr. Erkan Hirik, Doç. Dr. Ali Seydi Bozkurt, Dr. Öğretim Üyesi. Ercüment Keskin, Uzman Dr. Ahmet Yıldız tarafından gerçekleştirildi.

70 yaşındaki hastanın kanserli prostat dokusu 4K yüksek çözünürlüklü görüntüleme altında tamamen kapalı yöntemle çıkarıldı ve idrar yolunun onarımı başarıyla yapıldı.
Hekimler tarafından ameliyat ile alakalı yapılan açıklamada, “Bu yöntemle cerrahisi yapılan hastanın ameliyat sonrası iyileşme süresi daha kısa olmakta, ameliyatlar ekran üzerinden takibi yapılarak organ çevresindeki sinirler daha rahat korunabilmektedir. Cerrahi işlem karında açılan ufak giriş yerleri vasıtasıyla yapıldığı için ciltte büyük yara izleri kalmamakta, kozmetik sonuçlar da daha yüz güldürücü olmaktadır. Anabilim dalımızda uygun hastalarda böbrek, mesane ve prostat kanserlerinde birçok cerrahi kapalı yöntemlerle, güncel teknolojik donanım ve teknik kullanarak uygulanmaktadır” denildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!