Sultangazi'de temizlik görevlilerinin maske şikayeti

Maskelerin rastgele çevreye atılması, kirlilik yaratıyor. Sultangazi'de bir kişinin kullandığı maskeyi yere attığı anlar güvenlik kamerasına yansırken bu durumdan en çok ilçede görev yapan temizlik görevlileri şikayetçi.

GİRİŞ 22.02.2022 21:07 GÜNCELLEME 22.02.2022 21:10

Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasının ardından hayatın bir parçası olan cerrahi maskeler, tıbbi atık olarak kabul ediliyor. Kullanılıp atılan maske ve eldivenler tehlike saçarken, Sultangazi'de görevli temizlik personelleri, kullanılmış maske ve eldivenlerin sokaklarda yere atılmasından şikayetçi. 

Vatandaşlara çağrıda bulunan temizlik görevlisi Ercan Öcebe, "Sokak aralarında, genellikle kaldırım kenarlarında aşırı derece yere atılmış maskeler var. Kullanılmış maskelerin yere atılması sağlığa ve çevreye zararlı. Bizim daha iyi temizlik çalışması yapabilmemiz için çevreye ve çalışanların emeğine saygı göstermek için lütfen maske ve eldiven atmayalım" dedi.   

Bir başka temizlik görevlisi Abdullah Kalaycıoğlu ise, "Sabah bizler işbaşı yaptığımızda caddeler, sokaklar ve okul önlerinde kullanılmış maske ve eldivenlerin yere atıldığını görüyoruz. Özellikle okul paydos saatlerinde 100 öğrenciden 40'ı okulda kullandıkları maskeleri yere atıyor. Vatandaşlarımızdan, sağlıklı bir yaşam için kullanmış oldukları maske ve eldivenleri yere atmamalarını rica ediyorum. Yere atılan bu tıbbi atıklardan dolayı bizlerde ister istemez tedirgin oluyoruz. Salgın da en riskli meslek kategorisinde olanlardanız" diye konuştu.   

Öte yandan, sokak ve caddelerde yere atılan cerrahi maskelerin yanı sıra bir vatandaşın ağzından çıkardığı maskeyi yere attığı anlar kameraya yansıdı.    

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam