Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de

Rize, Sinop ve Gaziantep'teki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de
GİRİŞ 25.02.2022 03:52 GÜNCELLEME 25.02.2022 04:11

Buna göre, Rize'nin İyidere ilçesi Fethiye Mahallesi'nde bulunan bazı taşınmazlar, geçen yıl gerçekleşen sel felaketleri sonrasında muhtemel afet risklerine karşı tedbir alınması amacıyla İyidere Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Sinop'un Ayancık ilçesi, Otmanlı köyü sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, 10-11 Ağustos 2021'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle hak sahipleri için ihtiyaç duyulan konutların yapımı amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Fidanlık Mahallesi ile Şehitkamil ilçesi Pancarlı ve Gazi mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, 100. Yıl Atatürk Kültür Parkının devamı niteliğindeki 3. Etap çalışma alanı kapsamında kalmaları nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de yer alan bir başka Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul'un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zerzevatçı Mahallesi Etabı Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsü yeniden değerlendirilerek, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi