İstanbul’a ne zaman kar yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) uyardı! Kar geri dönüyor…

Mart ayı gelmesine karşın yurt genelinde soğuk havalar etkisini hissettiriyor. Doğu Anadolu ve İç Anadolu’da yer yer kar yağışı da görülürken, İstanbul ve Marmara Bölgesi için de uyarı yapıldı. Peki, İstanbul’a ne zaman kar yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), şehir genelinde bu hafta yağışın egemen olacağını belirtirken olası kar yağışı için tarih de verdi.

İstanbul’a ne zaman kar yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) uyardı! Kar geri dönüyor…
İstanbul’a ne zaman kar yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) uyardı! Kar geri dönüyor…
GİRİŞ 28.02.2022 14:39 GÜNCELLEME 28.02.2022 14:39

İstanbul’da Ocak ayının son haftalarında etkili olan kar yağışı, şehirde hayatı durma noktasına getirmişti. Yüzlerce kişi araçlarında mahsur kalmış, motor kullanımı ikinci bir emre kadar durdurulmuş ve eğitime ara verilmişti. Ocak ayından sonra bir daha kar yağmazken, yağışlar devam etmiş ve baraj doluluk oranı yüzde 84’e dayanmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul için bir uyarı da daha bulundu. Bu haftanın yağışlı geçeceğini öngören kurum, olası kar yağışı durumunda vatandaşı önceden bilgilendirdi. Peki, İstanbul’a ne zaman kar yağması bekleniyor?

İstanbul Kar Yağışı Ne Zaman Başlayacak? MGM…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) resmi internet sayfasında yer alan 5 günlük hava tahmini raporunda, İstanbul’daki hava sıcaklıklarının gece saatlerinde 0’a düştüğü görülüyor.

İstanbul kar yağışı

Bu tahminler doğrultusunda, meteoroloji alanında uzman isimler Çarşamba günü (2 Şubat) karla karışık yağmur yağmasını tahmin etti. Diğer taraftan, kentte hafta sonuna dek yağışların hâkim olması kurumun beklentileri arasında.

Salı Gecesi Sıcaklıklar 0’ın Altına Düşecek!

Yine, MGM’nin paylaştığı bilgiler doğrultusunda, haftanın en sıcak günü olarak 28 Şubat Pazartesi gösterildi. Haftanın geri kalanındaki sıcaklık ortalaması 5-6 derece aralığında geziniyor.

İstanbul kar 2022

Salı günü ise, gece 03.00 ile 06.00 saatleri arasında şehirde hissedilen sıcaklık -4 dereceye kadar düşecek. Ancak, hafta genelindeki en soğuk gün olarak Cumartesi günü öne sürüldü. 5 Mart Cumartesi gecesi, İstanbul’daki sıcaklığın -4,4 derece bandında gezmesi bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor