İHH Ukrayna için harekete geçti!

İHH İnsani Yardım Vakfı, Rusya’nın saldırısı altında kalan Ukrayna halkına ve komşu ülkelere göç eden mültecilere yönelik insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

İHH Ukrayna için harekete geçti!
İHH Ukrayna için harekete geçti!
GİRİŞ 01.03.2022 16:13 GÜNCELLEME 01.03.2022 16:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rus saldırıları altında kalan halk, gıda temininde zorluklar yaşıyor. Dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerini sürdüren İHH, sokağa çıkma yasağının olmadığı saatlerde Kiev’in farklı bölgelerinde ekmek dağıtımı gerçekleştiriyor. Ayrıca, Romanya’nın İsakca bölgesine gelen Türk vatandaşlarına ve mültecilere ise battaniye ve hazır gıda dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Ukrayna'da acil insani ihtiyaçların karşılanması için harekete geçen İHH, bombardıman altındaki Kiev'de ve komşu ülkelere sığınan mültecilere yardım çalışmalarını sürdürüyor.

6 günde yarım milyondan fazla insan göç etti

24 Şubat’ta saldırıların başladığı Ukrayna’da, birçok şehirde çatışmalar devam ediyor. Ülkede çok sayıda insan hayatını kaybetti ve yaralandı. BM yaptığı açıklamada, 500 binden fazla mültecinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçiş yaptığını açıkladı. İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emre Kaya, “Kiev’de sokağa çıkma yasağının olmadığı saatlerde şehrin farklı noktalarında gıdaya ulaşmakta zorluk çeken insanlara ekmek dağıtımlarında bulunuyoruz. Ayrıca komşu ülkelere sığınan mültecilere hazır gıda ve battaniye yardımında bulunuyoruz” dedi.

YORUMLAR 6
  • telefoncu 2 yıl önce Şikayet Et
    ukraynalılara üzülüyorum allah yardımcıları olsun fakat o kadar mazlum müslüman varken kafirlere yardım yapmam yapıyorsa devletimiz yapsın devletler arası olur
    Cevapla
  • hatice 2 yıl önce Şikayet Et
    ihh muslumanlara yardim ediyor diye biliyorduk
    Cevapla
  • sems 2 yıl önce Şikayet Et
    Gayrimüslime yapılınca hayır olmuyor mu? Yıllardır Afrika'ya yardım ediyor İHH. Orada herkes müslüman değil ki. Müslüman olmayanlara da yardım ediyorlar.
    Cevapla
  • Zaza 2121 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce yardım yapmıştım bir daha asla yapmam ihh
    Cevapla
  • sems 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafayla Sen zaten yardım falan yapma.
    Cevapla
  • enes 2 yıl önce Şikayet Et
    bu zihniyet hala var mı ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir