MİT'in 2021 Faaliyet Raporu Yayımlandı

MİT’in kapak ve sunuşla beraber 16 sayfadan oluşan faaliyet raporu yayınlandı. Raporda dikkat çeken mesajlar verildi.

MİT'in 2021 Faaliyet Raporu Yayımlandı
MİT'in 2021 Faaliyet Raporu Yayımlandı
GİRİŞ 08.03.2022 01:05 GÜNCELLEME 08.03.2022 21:27
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2021 yılı Faaliyet Raporu yayımlandı. Raporda MİT Başkanı Hakan Fidan’ın “akıllı güç” diyerek yeni strateji vurgusu yapması dikkat çekti. 

Hakan Fidan bu vurgusunda, Dünyada çok katmanlı hal alan güvenlik sistemi ve beraberindeki riskler karşısında sert ve yumuşak güç unsurlarını dengeli şekilde kullanacak ‘akıllı güce’ sahip olmak esastır. İşte bu noktada ülkemizdeki devlet istihbaratından sorumlu kurum olan Milli İstihbarat Teşkilatı; istihbarat toplama, operasyonel kabiliyet, istihbarat diplomasisi sayesinde devletimizin ‘akıllı güç’ oluşturmasında kritik rol oynamaya devam edecektir” ifadeleri yer aldı.

ABD radara yakalandı! Günlerdir gizlice Karadeniz üzerinde uçuyorABD radara yakalandı! Günlerdir gizlice Karadeniz üzerinde uçuyor

MİT'in bozduğu İran planında '100 bin Dolar' detayı!MİT'in bozduğu İran planında '100 bin Dolar' detayı!

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon!MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon!

MİT Başkanı Hakan Fidan, rapordaki yazısında; “Geliştirilen farklı yeteneklerle çatışma bölgelerinde ülkemizin çıkarları doğrultusunda aktif görevler üstlenilmiş, dış istihbarat alanındaki etkinlik arttırılmış, tehditler karşısında ‘hedef odaklı nokta operasyonlar’ yürütülmüştür” değerlendirmesini yaptı.

16 MOSSAD ajanı için hesap vakti: MİT paranın izini sürdü, ucu Almanya'dan çıktı16 MOSSAD ajanı için hesap vakti: MİT paranın izini sürdü, ucu Almanya'dan çıktı

HİPERSONİK FÜZE VURGUSU

Hakan Fidan, Türkiye içerisinde de “casusluk” faaliyetleri olduğunu değerlendirerek, “İstihbarata karşı koyma alanında ülkemizi hedef alan casusluk faaliyetleri deşifre edilmiş, birçok ülkenin diğer ülkelere yönelik çalışmaları ortaya çıkarılmış, ajan ağları çökertilmiştir” açıklamasını yaptı.

BAE ve Suudi Arabistan için çarpıcı yorum: MİT karşı atak yaparsa altında kalabilirlerBAE ve Suudi Arabistan için çarpıcı yorum: MİT karşı atak yaparsa altında kalabilirler

MİT Başkanı Fidan, yazısında; “Hızlanan hipersonik füze denemeleri, gelişen siber teknoloji, uzayda yaşanan rekabet, siber saldırılar, sanal gerçekliğin beraberinde getirdiği yeni risk alanları ve aşırı sağ hareketler 2021’de öne çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

PKK VE FETÖ OPERASYONLARI

Yazısında, PKK’ya yönelik sınır ötesi operasyonlar düzenlendiğini ve terör örgütünün hareket kabiliyetinin sınırlandırıldığını belirten MİT Başkanı, FETÖ’ye yönelik ise “Yurtdışındaki faaliyetleri ve ülkemizin yıpratılmaya matuf kara propaganda girişimlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kesintisiz sürmüştür” bilgisini verdi.

YORUMLAR 32
  • Seviliyorsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Sy Başkan ülkenin ileriki yılları içinde ülkenin bekası için hazırlık yapmalısınız malum ülkeyi yönetmeye talipler beka projelerimizi sabote etmesin Allah yardımcınız olsun sy fidan
    Cevapla
  • capla hama 2 yıl önce Şikayet Et
    Geldiğimiz nokta her şeyi gösteriyor
    Cevapla
  • yedi emirler 2 yıl önce Şikayet Et
    FIRAT kardeşin yorumuna katılıyorum..İnşaAllah REİS ten sonra HAKAN FİDAN aday olur düşüncesindeyiz...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülke istihbaratı kadar güçlüdür…
    Cevapla
  • HİLMİ AYGÜN 2 yıl önce Şikayet Et
    Muharebe, muhabere ile kazanılır.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    fetö hala kurumlarda byclock olmayan ibadet tabanı denilelerde hiç farlı değil ve en rahat ve sorumluluk gerektiren yerdeler hala.her stk dan ve her partiden istifade ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?