Başkan Erdoğan'dan İsrail'e Karadeniz ve Akdeniz’de net enerji iş birliği mesajı

Başkan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile yaptığı ortak basın toplantısında "Şu anda elimizde 4 sondaj, 2 sismik araştırma gemimiz var. Karadeniz’de ve Akdeniz’de bu çalışmaları, iş birliğimizle hayata geçirebiliriz." dedi.

GİRİŞ 09.03.2022 19:25 GÜNCELLEME 10.03.2022 11:44
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile baş başa görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(İsrail Cumhurbaşkanı Herzog) Bu tarihi ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum." dedi.

Erdoğan, "İsrail'le müşterek hedefimiz ülkelerimiz arasında ortak çıkara dayalı, karşılıklı hassasiyetlere saygı temelinde siyasi diyaloğun yeniden canlandırılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizde barış, huzur ve birlikte yaşama kültürünün yeniden hakim kılınmasına katkı sağlamak bizim elimizdedir." diye konuştu.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VIZYONUNUN MUHAFAZASINA VERDİĞİMİZ ÖNEMİ İFADE ETTİM"

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye-İsrail ilişkilerinin gelişmesi ve güçlenmesi ülkelerimiz açısından olduğu kadar bölgesel istikrar ve barış için de büyük bir öneme sahiptir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'a, bölgede gerginliğin azaltılmasına ve iki devletli çözüm vizyonunun muhafazasına verdiğimiz önemi ifade ettim." dedi.

"MESCİD-İ AKSA'NIN DİNİ KİMLİĞİ VE KUTSİYETİNİN KORUNMASINA ATFETTİĞİMİZ ÖNEMİN ALTINI ÇİZDİM"

Erdoğan, "(Herzog'la görüşmede) Kudüs'ün tarihi statüsüyle Mescid-i Aksa'nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Türkiye-İsrail) Önümüzdeki dönemin ikili ilişkiler konusunda bölgesel iş birliği açısından yeni fırsatları beraberinde getireceğine inanıyorum."  ifadelerini kullandı.

2 BAKAN İSRAİL VE FİLİSTİN'İ ZİYARET EDECEK

Erdoğan, "Dışişleri Bakanımızın Filistin ve İsrail'e yapacağı ziyareti, ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın İsrail ziyaretini önemsiyorum." dedi.

DOĞU AKDENİZ'DE İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Şu anda elimizde 4 sondaj, 2 sismik araştırma gemimiz var. Karadeniz’de ve Akdeniz’de bu çalışmaları, iş birliğimizle hayata geçirebiliriz.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog

HERZOG: EŞİM VE BEN TÜRKİYE'DE BULUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

Halklarımız arasındaki ilişki çok eskidir ve bu ilişkinin güçlü, tarihi, dini, kültürel kökleri vardır.

İsrail ve Türkiye birçok alanda, bu bölgeyi çarpıcı şekilde etkileyecek şekilde bir iş birliği yapabilir ve yapmalıdır.

Geçmişteki anlaşmazlıklar kendi kendine kalkmaz ama iki halk güven ve saygı yolculuğuna çıkmayı seçiyoruz. İleriye bakmayı seçiyoruz. Her konuda anlaşamayacağımız konusunda peşinen anlaşmalıyız. Ancak anlaşmazlıkları geleceğe yönelerek çözmeye çalışacağız. Sizin ve benim milletim Allah'a inanan HZ. İbrahim'in çocuklarıyız.

YORUMLAR 91
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir bekle birrr beklee gör. Yok kardeş bizde panik var. Ahkam var laf olsun torba dolsun var. Sabırlı olalım bi. Bizim dinimiz barış ve huzur dini kardeşlik dini. Eğer şarttlar ülkemize ve bu coğrafyayı huzur barış bereket getirecekse niye olmasın. Bizler Osmanlı torunlarımız. Osmanlı zamanında tüm dinler kardeşçe ve saygı içinde yaşadık. İnşallah hayırlısı neyse o olur. Bizler sabırlı olmalıyız.
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gelen İsrail değil dünya ayağımıza geldi yani patron biziz biz ne dersek o
    Cevapla
  • Rambo 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerek müslümanlara gerekse Türkiye'ye karşı yapılan!arı hatırdan cikarmasakda .ağızlarına bir parmak bal çalıp oyalasakmi diyorum.bu yamugu.
    Cevapla
  • ZAZA 2 yıl önce Şikayet Et
    Terör devleti ile hiçbir işbirliği kabul edilemez. Yahudiden gelen hayır, ki onlardan gelen hiçbir şey hayır değildir, varsın olmaz olsun. Türkiye'nin geleceğe dair yapacağı hiçbir işte, hiçbir planda, israil ile ortaklık olmamalıdır. Bu mel'unlardan uzak durmayı neden hala öğrenemedik.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Bölgede tek ticaret yapabilecegimiz ülke israil dünya ticaretini elinde tutan ülkede israil ülkemizin yararin cok iyi oldu onlar da Osmanli sayilir yani TC ye daha yakin bir ülke.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle